23948sdkhjf

Højhusplaner i havnebydel

Pieren på Østre Havn i Aalborg skal forlænges, og boligblokke placeres delvist ude i havnebassinet.
Havnebassinet på Østre Havn bliver i højere grad end oprindeligt planlagt integreret i den kommende bydel.

I det forslag til et tillæg til den eksisterende lokalplan, som by- og landskabsudvalget har sagt ja til, bliver pieren, der skærmer bassinet mod Limfjorden, forlænget med 20 meter, hvorved indsejlingen bliver tilsvarende indsnævret.

På den indvendige side af Pieren tillader forslaget, at der bygges ”havnehuse” ud i bassinet. Endelig skal der etableres en oplukkelig bro over indsejlingen.

Yderst på Pieren må der bygges et højhus på 70 meter. Samlet øger de ekstra muligheder for at bygge yderligere 15.000 kvadratmeter på hele Østre Havn, hvorved det samlede antal etagekvadratmeter slutter på 165.000 kvadratmeter.

Rådmand: En bedre løsning
Ifølge by- og landskabsrådmand Hans Henrik Henriksen (S) bidrager de ekstra kvadratmeter til at gøre forslaget væsentligt bedre end et oprindelige forslag.

- Vi får bragt havnebassinet i spil som et blågrønt byrum, hvor der fortsat er mulighed for en cablepark, siger rådmanden, der samtidig lægger vægt på, at der med de nye byggefelter bliver taget hånd om det forhold, at ”blæsten går frisk over Limfjordens vande”.

- Som gør, at det ikke er optimalt med store åbne pladser. Nu får vi skabt små, intime byrum, hvor det er muligt at opholde sig udendørs, siger rådmanden.

Da nævnte højhus med sine 70 meter overskrider maksimum i kommunens højhuspolitik med 10 meter, skal der udover lokalplan laves tillæg til kommuneplanen. Før forslag til de to planer, kan sendes i høring, skal de godkendes af byrådet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125