23948sdkhjf

Spærfabrik med første overskud i 7 år

Det lysner nu for nordjysk spærproducent, som omsider har sorte tal på bundlinjen.
- Dels har vi løbet stærkt. Og så har vi gjort meget for at effektivisere, siger Henrik Sørensen, ejerleder hos Hjallerup Træ og Spærfabrik.

Virksomheden i Vendsyssel lykkedes i 2015 med at komme ud af sin egen indtjeningskrise. Med et overskud på lige knap 87.000 kroner efter skat er bundlinjen sort for første gang i årevis.

- Og jo, vi er da vokset med 20 procent i omsætning, men det er ikke så meget dét, der gør det. Det er, at vi har formået at holde omkostningerne nede, siger han.

Det har han blandt andet gjort ved selv at tage fat og øge sin egen arbejdsmængde.

- Det er sådan noget, man kan lade sig gøre, hvis man er en lille virksomhed, bemærker han.

Henrik Sørensen oplever en meget presset branche, hvor priserne er små.

- Det er præget af nogle få, store konkurrenter, som har ret stor prisfokus. Det er klart, at når der er nedgang i byggeriet, som vi har oplevet, så vil nogle gøre meget for at hive arbejde til sig ved at sænker priserne. Men det har vi simpelthen ikke kunnet være med til, siger han.

Ifølge Henrik Sørensen har Hjallerup Træ og Spærfabrik omvendt forsøgt at positionere sig som en leverandør, der ikke går på kompromis. Heller ikke hvis kunden selv ønsker det.

- Vi har forsøgt at få kunden til at forstå, at den kvalitet, vi leverer, hænger sammen med den pris, det koster, siger han.

Kvalitet bekymrer i høj grad Henrik Sørensen.

- For når man selv ejer virksomheden, som jeg gør, så er man nok mere nervøs over, om tingene er gjort ordentligt. Vi har ikke haft nogen reklamationssag, siden jeg kom til i 2007.

Derfor spiller kvalitet også en rolle, når firmaet går ud med sit opsøgende salg, fortæller han. Hjallerup Træ og Spærfabrik undersøger i stigende grad, om en potentiel kunde har det kvalitetsfokus, der matcher leverandørens.

- Vi er blevet meget mere opsøgende og vender tilbage efter et tilbud for at finde ud af, hvad kunden forventer. Kan vi matche det, eller ligger det uden for det, vi kan matche? Før sendte vi bare en masse tilbud og ventede på, om nogen vendte tilbage.

Blandt andet på grund af øget salgsindsats er Hjallerup Træ og Spærfabrik nu "kommet noget bedre ind i 2016, end vi kom ind i 2015", som en ganske optimistisk Henrik Sørensen udtrykker det.

Hovedtal for Hjallerup Træ og Spærfabrik A/S, 2015 (2014), t. kr. :

Bruttofortjeneste: 2.650 (708)
Driftsresultat: 179 (-1.725)
Resultat før skat: 118 (-1.912)
Nettoresultat: 87 (-1.476)
Egenkapital: 2.025 (743)
Balancesum: 7.637 (6.874)
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095