23948sdkhjf

Arkitema går nye veje

Med etableringen af en ny forretningsenhed bevæger et af landets største arkitektfirmaer sig ind på nyt territorium.
Ifølge administrerende direktør, Peter Hartmann Berg, er der tale om en ”utraditionel, men naturlig udvikling”, når Arkitema Architects nu etablerer forretningsenheden Arkitema Consulting.

Målet er at skabe et endnu stærkere fundament for virksomheden gennem konsulentydelser inden for fem områder; BIM management, bæredygtighed, byggeledelse, aktørinvolvering og bygherrerådgivning.

Kompetencerne er allerede i virksomheden, og markedet er der, forsikrer Peter Hartmann Berg:

- Vi oplever, at mange kunder efterspørger, at de kan købe hele pakken hos os, og det er dét, vi nu reagerer på ved at lave en slags ’one stop-shopping’, siger Arkitema-direktøren og fortsætter:

- Vi er de første arkitekter i Danmark, der tager dette skridt fuldt ud og laver en enhed, der i princippet fungerer uafhængigt af arkitektdelen og udelukkende fokuserer på servicesegmenterne. I realiteten kommer Architecture- og Consulting-enhederne dog til at arbejde tæt sammen. Det er et utraditionelt skridt i branchen, men for os er det en helt naturlig udvikling. Vi skal hele tiden udvikle vores forretning og sørge for, at Arkitema Architects er godt rustet til fremtiden.

Arkitema er grundlagt i Aarhus i 1969 og beskæftiger i dag knap 500 medarbejdere fordelt på kontorer i København, Aarhus, Oslo, Stockholm og Malmø. Virksomheden har på bare fem år øget sin omsætning med 85 procent, og det nyligt offentliggjorte 2015-resultat på lidt over 20 millioner kroner er det bedste nogensinde.

- Vi er vokset betragteligt gennem de seneste år og er nu blandt de største i Skandinavien. Det er en del af vores strategi for at skabe en stærkt funderet organisation med en finansiel styrke til at stå imod eventuelle udfordringer. Nu inddrager vi så et nyt ben at stå på inden for et område, som vi i forvejen er rigtig gode til, forklarer Peter Hartmann Berg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093