23948sdkhjf

Verdensklasse-byggeri i børnehøjde

Region Hovedstaden, Rigshospitalet og Ole Kirk's Fond er gået sammen i et partnerskab om et hospitalsbyggeri for børn
Målet er klart for det nye hospitalsbyggeri: At revolutionere oplevelsen for børn, fødende og deres familier før, under og efter behandlingen.

På det nye hospital bliver alle forløb og funktioner tilrettelagt, så børn og forældre flyttes mindst muligt. Specialisterne og eksperterne kommer til barnet og familien - ikke omvendt.

Derudover skaber det nye hospitalsbyggeri rammerne for, at familier får mulighed for at være sammen som familie og have en så almindelig og tryg hverdag som muligt.

Region Hovedstaden understøtter byggeriet med en historisk stor bevilling på 1,4 milliarder kroner. Ole Kirk's Fond donerer 0,6 milliarder kroner.

Sophie Hæstorp Andersen (S), regionsrådsformand i Region Hovedstaden, betegner projektet som banebrydende:

- Jeg er rigtig glad for, at regionen med støtte fra Ole Kirk's Fond kan skabe nye og enestående forhold for børn, unge og fødende og et markant løft for undervisnings- og forskningsmiljøet.

En grundig forundersøgelse viser vejen

Forud for byggeriet har Rigshospitalet og Region Hovedstaden med støtte fra blandt andet Ole Kirk's Fond gennemført en omfattende forundersøgelse for at afdække, hvad der skal til for at skabe optimale behandlingsforløb for børn, unge og fødende.

Det centrale i det nye hospital er, at behandling, pleje, forskning, uddannelse, teknologi og arkitektur er tænkt sammen i en integreret løsning. Derudover er barnets leg og integrationen af leg i selve behandlingen en gennemgående rød tråd igennem hele behandlingsforløbet.

Ifølge Projektdirektør Bent Ottesen, som er leder af projektet og har stået i spidsen for forundersøgelsen, vil det nye hospitalsbyggeri give en god mulighed for en integration af patientbehandling, forskning og uddannelse og vil medvirke til hurtigere udredning og mere strømlinede behandlingsforløb.

- Forskning, uddannelse og et sammenhængende forløb for børnene og deres familier er afgørende forudsætninger for at kunne tilbyde den bedste behandling og pleje. Det er derfor fantastisk, at vi i dette projekt har fået mulighed for at tænke alle dele ind som en integreret del af byggeriet helt fra projektets start, siger Bent Ottesen.

Kjeld Kirk Kristiansen, formand for Ole Kirk's Fond, siger:

- I Ole Kirk's Fond er vi rigtig glade for, at vi i samarbejde med Region Hovedstaden og Rigshospitalet kan bidrage til et nyt, innovativt hospitalsbyggeri, der tager højde for den sårbare situation, familierne er i, når et barn bliver alvorligt syg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078