Nye byggeopgaver på vej
Læs i dag om kommende byggeprojekter i Holbæk, Bogø, Sakskøbing, Nykøbing F, Præstø, Sønderborg, Augustenborg, Svendborg og Thy.
HOLBÆK
Opførelse af 25 almene familieboliger i Havnebyen
Vestsjællands Almene Boligselskab har bedt om Holbæk Byråds tilsagn til at opføre 25 almene familieboliger i Havnebyen i Holbæk, og sagen er på byrådets dagsorden i morgen onsdag.
Byggeriet har en samlet anskaffelsessum på 50.940.000 kroner, og som en del af tilsagnet skal Holbæk Kommune yde et grundkapitallån på 5.094.000 kroner. Beløbet finansieres af Havnebyen A/S. Boligerne er en del af det samlede byggeri i Havnebyen, som skal bestå af butikker med mere i stueplan og almene boliger og ejerboliger på første og anden sal.
Byggeriet forventes at starte ultimo 2016, og boligerne forventes at være klar til indflytning medio 2018.
BOGØ
Etablering af handicaptoiletter
Bogø Forsamlingshus mangler handicaptoiletter og det er ikke muligt at etablere handicaptoiletter i det eksisterende byggeri.
Der er derfor nu udarbejdet et projekt for opførelse af en tilbygning på 30 kvm til tre handicaptoiletter. Projektet blev godkendt af Teknik- og Miljøudvalget i Vordingborg Kommune forleden.
SAKSKØBING
Ombygning af plejehjem til flygtningeboliger
Guldborgsund Byråd skal på sit møde på torsdag tage stilling til, om der skal frigives penge til ombygning af det gamle plejehjem på Agervej i Sakskøbing til flygtningeboliger.
Ejendomscenter Guldborgsund har vurderet, at en ombygning vil kunne afholdes for en samlet sum på 3,5 mio. kroner.
NYKØBING FALSTER
Opførelse af 10 almene familieboliger
BoHus har på vegne af Sophieholmen Inderhavn A/S og Nykøbing F. Boligselskab søgt om forhåndstilsagn fra Guldborgsund Kommune om støtte til opførelse af 15 boliger på Sophieholmen 5-7 i Nykøbing F.
Projektforslaget omfatter opførelse af 15 boliger – 10 almene familieboliger samt fem ejerlejligheder.
Den samlede anskaffelsessum for de 10 almene familieboliger er beregnet til 25.471.550 kroner.
Guldborgsund Byråd har sagen på dagsordenen den 16. juni.
Byrådet skal også tage stilling til en tilsvarende sag, hvor Boligselskabet Vendersbo v/Domea søger om tilsagn om støtte til opførelse af 23 almene familieboliger på den gamle Kvickly-grund i Nykøbing F. Her er den samlede støtteberettigede anskaffelsessum beregnet til 38.740.000 kroner.
Projektet omfatter udover 23 almene familieboliger på i alt 2.000 kvm også etablering af nye butikker og parkeringspladser.
PRÆSTØ
Fitnesscenter, sauna med mere
Teknik- og Miljøudvalget i Vordingborg Kommune har sagt god for at igangsætte en idefase til indsamling af forslag og ideer til lokalplanlægning af Idrætshøjskolen Bosei i Præstø.
Idrætshøjskolen Bosei ønsker at styrke aktiviteterne for offentligheden ved at etablere et fitnesscenter i forlængelse af den eksisterende bebyggelse, et japansk bad og sauna ved en nyetableret badesø, som en del af de eksisterende bade og svømmefaciliteter. Endvidere ønskes anlagt en kunstgræsbane, et beach volley anlæg og springgrave til atletik, med tribuner og lysstandere.
Højskolen ønsker også at forbedre lærerboligerne, der er for små og for få til skolens behov og har ønske om at udvide med otte nye lærerboliger og bruge de eksisterende lærerboliger til lærere uden familie og til timelærere. Endelig ønsker højskolen at udvikle deres grønne profil og etablere solceller og en husstandsvindmølle.
REGION SYDDANMARK
SØNDERBORG
Etablering af halmfyret fjernvarmeværk
Sønderborg Forsyning A/S har indsendt et projektforslag til Sønderborg Kommune, hvori virksomheden ønsker at etablere et halmfyret fjernvarmeværk til fjernvarmeforsyning af byerne Nordborg, Havnbjerg, Svenstrup, Guderup og Egen.
Projektet vil være baseret på lokale brændsler i form af halm. Derudover bibeholdes de eksisterende naturgasmotorer og/eller naturgasfyrede kedler til forsyning af de eksisterende fjernvarmeforbrugere i Nordborg.
Forvaltningen indstiller projektforslaget til politisk godkendelse, og det er i første omgang Teknik- og miljøudvalget, der ser på sagen, som er på udvalgets dagsorden i dag. Byrådet behandler sagen den 29. juni.
AUGUSTENBORG
Indretning af kontorfaciliteter
I forbindelse med NaturErhvervsstyrelsens flytning til Augustenborg, er det blevet nødvendigt at udarbejde en ny lokalplan for området omkring Augustenborg Slot, da den eksisterende lokalplan indeholder anvendelsesbestemmelser, der forhindrer at området bruges til kontorfaciliteter for Natur- og Erhvervsstyrelsen.
Lokalplanen er udarbejdet af Arkitema for Freja Ejendomme med hjælp fra Sønderborg Kommune.
Lokalplanområdet omfatter bygningerne; Augustenborg Slot, Den Hvide By, Augustiana, Det Røde Palæ, samt de resterende bygninger mellem disse. Derudover omfatter lokalplanen området også slotsparken og skulpturparken.
Formålet med lokalplanen for Augustenborg Slot er at sikre muligheden for at NaturErhvervsstyrelsen kan anvende områdets bygninger til kontorfaciliteter samt at åbne for muligheden for, at der kan etableres kulturelle, service og undervisnings faciliteter i området.
I lokalplanen er der udlagt et byggefelt langs Palævej hvor der kan bygges i to etager og der er åbnet for muligheden for at udstykke de enkelte delområder.
Teknik- og miljøudvalget har forslaget, der indstilles godkendt og fremlagt til høring af forvaltningen, på dagsordenen i dag.
SVENDBORG
Etablering af 25 MW el-kedelanlæg
Svendborg Fjernvarme har fremsendt et projektforslag om etablering af et 25 MW el-kedelanlæg til Svendborg Kommune med ønske om godkendelse af projektforslaget i henhold til lov om varmeforsyning, og Svendborg Byråd har besluttet at godkende projektforslaget.
Afgørelsen kan påklages til Energiklagenævnet frem til 8. juli.
REGION NORDJYLLAND
THY
Restaurering af Lodbjerg Fyr
Realdania har bevilget 3,6 mio. kroner til en nænsom restaurering af det 130 år gamle og fredede fyr ved Lodbjerg, skriver Thisted Kommune i et nyhedsbrev.
Restaureringen er et omfattende projekt, der omfatter både fyret og de omkringliggende bygninger. Det er visionen, at fyret igen skal bliver et levende fyr.
Den bærende idé i projektet er at bringe stedets kvaliteter i spil på bedst mulig vis. Derfor inddrages også hele området omkring fyret.
Lodbjerg Fyr blev opført i 1886 og fungerede som bemandet fyr frem til 2001. Fyret opnåede i 2002 fredningsstatus.
I 2008 indgik Skov- og Naturstyrelsen en samarbejdsaftale med Thisted Kommune om at sikre offentlighedens adgang til fyret og dets omgivelser samt at udvikle og indrette bygningerne til et støttepunkt for formidling af natur- og kulturhistorie. Denne samarbejdsaftale blev Nationalpark Thy en del af i 2011.
licitationen.dk bringer hver dag oplysninger om kommende byggeprojekter. Tegn abonnement på avisen her