23948sdkhjf

VIDEO: Gammelt FDB-lager bliver til 300 boliger

En ny grøn bydel vil i de kommen de år vokse frem på Østerbro i Odense. Se projektfilmen her.


Inden længe vil området omkring Østerbro 41 være fyldt med lifte, kraner og håndværkere.

Forskønnelsesplaner samt en ny lokalplan for området er tilvejebragt, og Østerlunden, som området skal hedde, bliver helt unikt, forsikrer Bent S. Jensen, direktør i Nybolig Erhverv Odense, som skal stå for salget af de 34.500 m² byggeretter.

- Vi har at gøre med et projekt fyldt med gammel historie helt tilbage fra 1900-tallet, og det er en fornøjelse at få lov til at være rådgiver på et projekt med gamle aner. Nu skaber vi ny historie ved at etablere et attraktivt boligområde i det centrale Odense. Området er jo en perle i sig selv, og den korte afstand til city, letbanen samt muligheden for at komme hurtigt på motorvejen gør det endnu mere interessant, siger Bent S. Jensen.

Tilbage i 1900-tallet blev grunden købt af FDB, som brugte det til lager- og administrationsbygninger samt til et lille møbeludsalg. I 1920’erne blev området udlagt som kolonihaveområde, og efterfølgende kom der mere industri og erhverv til området. Som årene gik, blev der opført en bred vifte af byggerier.

Søren Haunstrup, der er konsulent for Coop Invest A/S, fortæller til Fyens Stiftstidende, at nedrivningen indledes først på efteråret, hvorefter boligerne opføres i etaper.

Arkitekt på projektet er Sahl Arkitekter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.068