23948sdkhjf

Her er de prækvalificerede til Københavns nye diabetescenter

Region Hovedstaden har sat navn på de fem teams, der skal deltage i en af årets største, danske projektkonkurrencer.
I slutningen af 2020 åbner det nye Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) i tilknytning til Herlev Hospital.

Der bliver tale om et 18.000 kvadratmeter stort nybyggeri med en kapacitet til at behandle op mod 13.000 diabetespatienter årligt. Centeret vil have fokus på for patienter i alle aldersgrupper.

Vision en er at skabe en bygning med topmoderne forskningsfaciliteter samt muligheder for aktiviteter, som promoverer folkesundhed og undervisning for hele Region Hovedstaden.

I alt 17 totalrådgiverteams havde anmodet om at deltage i projektkonkurrencen, hvor fem teams nu er udvalgt:

C.F. Møller , Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma.

Cowi , Vilhelm Lauritsen Arkitekter, Mikkelsen Arkitekter, Sted Landskab.

Nickl & Partner , Site, Nord Architects, Tyréns, GHB.

Henning Larsen Architects , Norconsult, Orbicon, SLA, Via Trafik.

Aarhus Arkitekterne , 3XN, Alectia, Schønherr, RH Arkitekter.

Hos C.F. Møller glæder partner og bestyrelsesformand, Klavs Hyttel, sig over at være prækvalificeret til, hvad han betegner som én af årets største danske projektkonkurrencer.

-Det helt afgørende for os er at sikre, at Region Hovedstaden i fremtiden får de optimale faciliteter til at behandle og forebygge diabetes. Det kræver et indgående kendskab til opbygningen af en sundhedsinstitution som denne, og det kræver stor ekspertise i designet og indretning af et kompleks byggeri, hvor laboratorier spiller en meget væsentlig rolle i det vigtige samarbejde mellem behandling og forskning, siger Klavs Hyttel.

Novo-fondens hidtil største bevilling
Bag konkurrencen står Region Hovedstaden og Novo Nordisk Fonden. Beslutningen om at opføre et nyt diabetescenter blev truffet sidste forår som en konsekvens af, at de nuværende faciliteter til behandling af diabetes fra januar 2017 bliver overdraget fra Novo Nordisk A/S til Region Hovedstaden.

SDCC-projektet er blevet en mulighed takket være en bevilling fra Novo Nordisk Fonden på op til 2,8 milliarder kroner - fondens hidtil største enkeltstående bevilling - i en periode frem til 2029. Udgangspunktet er, at Region Hovedstaden finansierer den almindelige drift af centeret, mens Novo Nordisk Fonden bevilger støtte til driften af supplerende behandlings- og forebyggelsesaktiviteter.

Opførelsen af det nye center forventes at beløbe sig til omkring en halv milliard kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125