23948sdkhjf

Byggeriets forventninger falder fortsat

Bygge- og anlægssektorens forventninger til de kommende tre måneder er faldet fra maj til juni. Dog har tømrermestre og malermestre positive forventninger til beskæftigelsen, mens el-installatørerne har positive forventninger til omsætningen.
Bygge- og anlægssektorens forventninger til de kommende tre måneder er faldet fra maj til juni. Den sammensatte konjunkturindikator faldt fra -10% til -13% netto, korrigeret for sæsonudsving. Indikatoren er en sammenvejning af byggeriets forventninger til beskæftigelsen de kommende tre måneder, samt en vurdering af ordrebeholdningen.

Indikatoren er en sammenvejning af byggeriets forventninger til beskæftigelsen de kommende tre måneder, samt en vurdering af ordrebeholdningen.

Indikatorerne for beskæftigelse er steget fra -14 i maj til -11 i juni, målt i nettotal, mens vurderingen af ordrebeholdningen er faldet med yderligere 8 procentpoint, fra -8 til -16. Det er således vurderingen af ordrebeholdningen, som ligger bag det samlede fald. Indikatoren for omsætning er steget 1 procentpoint, fra -13 i maj til -12 i juni.

Alle brancher forventer fortsat faldende tilbudspriser ved licitation. Det viser de ikke-sæsonkorrigerede indikatorer. Derudover er der generelt negative forventninger til beskæftigelse og omsætning i juni til august, sammenlignet med marts til maj. Med enkelte undtagelser: Tømrermestre og malermestre har positive forventninger til beskæftigelsen, mens el-installatørerne har positive forventninger til omsætningen.

Virksomheder, der repræsenterer 15% af beskæftigelsen i bygge og anlæg, oplyste ved udgangen af maj, at mangel på arbejdskraft var årsag til produktionsbegrænsninger. En tilsvarende andel angiver manglende efterspørgsel som produktionsbegrænsning.

Kilde: Danmarks Statistik

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093