23948sdkhjf

Arbejdsulykker bekæmpes med kurser

Teknologisk Instituts arbejdsmiljøkurser for virksomheder i bygge- og anlægsbranchen motiverer alle til at tage del i ansvaret for sikkerheden på arbejdspladsen. Med gevinst.
Sikkerhed er ikke kun et spørgsmål om arbejdsinstrukser og fysiske værnemidler. Det er vigtigt også at have viden og omtanke – hjernen og hjertet – med i processen. Det handler om, at alle på arbejdspladsen gør sig nogle tanker om, hvornår de farlige situationer opstår, og hvordan de kan undgås.

Disse tanker hjælpes på vej, når Torben Halby fra Teknologisk Institut rejser rundt i hele landet og afholder kurser af to dages varighed i arbejdsmiljø og sikkerhed på arbejdspladserne. Han har stor erfaring med denne type kurser, med plads til tyve deltagere på hvert hold.

- Deltagerne er selv med til at bestemme indholdet af kurset, så de får noget genkendeligt og konkret at arbejde videre med. Denne proces er særdeles vigtig, understreger Torben Halby.

Entreprenørfirmaet C.C. Brun Entreprise A/S er blot én ud af mange firmaer, der har haft gavn af at sende medarbejderne på kursus i arbejdsmiljø og sikkerhed. Medarbejderne er blevet opdateret i anvendelse af trucks, kraner og rullestilladser, og således er det nu mere end et år siden, at virksomheden har været ramt af en arbejdsulykke.

- Vi fik en grim oplevelse for et års tid siden, da vi blev offer for en alvorlig ulykke på en af vores byggepladser. Det tog vi konsekvensen af og sendte vores medarbejdere på kursus under ledelse af Torben Halby, siger administrerende direktør Kristian Lind fra C.C. Brun Entreprise A/S. Desuden investerede virksomheden i forsvarligt grej og værktøj i høj kvalitet til medarbejderne.

- Torben forstår og taler ’håndværkersprog’. Han skaber en naturlig anledning til at komme i en positiv dialog med medarbejderne. Gennem humor får han dem til at ændre holdning og adfærd og tage et ansvar for arbejdsmiljøet og sikkerheden, siger Kristian Lind. – Og effekten af kurserne kan faktisk ses på bundlinien.

I 2007 har Teknologisk Institut gennemført 46 kurser, af to dages varighed, i arbejdsmiljø og sikkerhed for virksomheder i bygge- og anlægsbranchen. De deltagende virksomheder har efterfølgende oplevet en markant nedgang i antallet af ulykker eller slet ikke siden haft ulykker.

Kilde: Teknologisk Institut

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156