23948sdkhjf

Grøn nanoteknologi vinder indpas i byggebranchen

Nanoteknologi kan gøre fremtidens bygninger grønnere. Muligheden for huse med intelligente vinduer, bæredygtig cement, super-isolering og selvrensende overflader er temaet, når forskere og byggeaktører fra hele verden mødes i København i september.
På workshoppen ”Nanoteknologi for bæredygtigt byggeri” skal de diskutere, hvordan netop nanoteknologier kan revolutionere byggeriet.

Workshoppen afholdes 25. september i Bella Center i København.

Med udgangspunkt i de store miljøgevinster, der er inden for byggebranchen, vil workshoppen sætte fokus på de nye anvendelsesmuligheder for nanoteknologi inden for området. Arrangementet er en enestående lejlighed for forskere og virksomheder til at diskutere nanoteknologiens udvikling og potentielle anvendelsesmuligheder samt at finde nye forretningsløsninger.

Nanoteknologiens miljøpotentiale ligger i mulighederne for at skræddersy materialer og produkter præcis til de enkelte byggeprojekter ved at manipulere materialerne på det molekylære niveau.

Ved at bruge nanoteknologi, kan byggebranchen få adgang til lettere og stærkere materialer, der er produceret med større ressourceeffektivitet end i dag, og dermed kan teknologien bane vejen for bedre og mere bæredygtig byggeri.

Resultatet kan blive nye materialer, der giver utroligt holdbare bygninger med selvrensende og selvreparerende overflader. Intelligente bygninger som har bedre indeklima og som endda kan afbøde luft- og vandforureningen omkring dem, eller bygninger, hvor indbyggede sensorer regulerer varme og lys på den mest optimale måde.

Workshoppen om nanoteknologiens store potentiale inden for bæredygtigt byggeri afholdes i forbindelse med dette års Nanotech Northern Europe Conference (NTNE), som er den største årlige nanotek-konference i Europa.

Workshoppen byder på en række udvalgte foredrag med både et forretningsmæssigt og et videnskabeligt perspektiv, og omfatter en lang række emner som f.eks. intelligente vinduer, grøn cement, selvrensende materialer, højtydende isoleringsmaterialer, indeklimaløsninger, sundhedsaspekter og mange flere.

Man kan tilmelde sig en-dags bygge workshoppen eller hele nano konferencen på www.nanotech.net

Vært for workshoppen er GNNC (Green Nordic NanoCon), et projekt, der støttes af Nordic Innovation Centre

Kilde: DTU

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141