23948sdkhjf

Landskabsarkitekter konkurrerer på Lolland

Arkitektkonkurrence sætter lollandsk arveguld i spil.
Hvordan aktiverer og formidler vi det kulturhistoriske klostermiljø i balancen mellem byrum og naturpark, fortid og fremtid?

Sådan lyder udfordringen i den arkitektkonkurrence, som Lolland Kommune og Museum Lolland-Falster netop har skudt i gang.

De tre teams
1) Arkitekt Kristine Jensens tegnestue med Gjøde og Povlsgaard og en endnu ikke valgt ingeniør.

2) GHB Landskabsarkitekter med Strunge.

3) Schul Landskabsarkitekter med Thøgersen & Stouby, Andersen & Grønlund og Mogens A. Morgen.
Tre teams er udvalgt til at deltage i konkurrencen, og de går nu hver især i gang med at skitsere, hvad der skal til for at forløse potentialerne i det natursmukke område omkring Maribo Domkirke, klosterruinen, Pilgrimshuset og Naturpark Maribosøerne. Projektet er støttet af Realdanias kampagne, Stedet Tæller.

Har længe trængt til istandsættelse
Alle teams har stærke kompetencer inden for landskabsarkitektur og formidling, og de har erfaring med at aktivere fredede bygninger og landskaber. Området, de skal forholde sig til, består af pladsen mellem domkirke og søbred, klosterruin, det tidligere ishus/billetsalg, søbredden frem til Hunse Å og turbåden Anemonens anløbsbro.

Området er forsømt, men fremstår fortsat som et af de vigtigste byrum på Lolland og en del af det historiske arveguld, fortæller borgmester Holger Schou Rasmussen:

- Området generelt og søbredden i særdeleshed har længe trængt til istandsættelse. Nu sker der endeligt noget. Med arkitektkonkurrencen efterspørger vi en sammenhængende plan for området, der skal skabe bedre forbindelser imellem de mange velfungerende aktører, sikre adgangen til vandet og understøtte de levende kulturmiljøer, Holger Schou Rasmussen.

Arkitektkonkurrencen relaterer sig til indsatserne i den igangværende områdefornyelse. Her er domkirkemiljøet en del af kulturaksen, der løber fra stationsområdet og hen over torvet. Som en anden relateret indsats bliver der i foråret 2016 etableret en grøn forbindelse igennem biografkilen og frem til søbredden.

Vinderen af konkurrencen offentliggøres i slutningen af maj måned 2016. Der konkurreres om en totalrådgivningsopgave om realisering af projektet med et budget på 5,7 millioner kroner
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094