23948sdkhjf

Arkitekturfestival har vokseværk

Copenhagen Architecture Festival spreder sig i år til tre byer.
København, Aarhus – og nu også Aalborg.

Danmarks første – og største – arkitekturfestival, Copenhagen Architecture Festival (CAF), afholdes i år for tredje gang, og det bliver med det hidtil mest ambitiøse program.

Allerede i 2015 blev festivalen den største af sin slags i verden med sit særlige fokus på arkitektur og film. I år er både festivalens omfang samt ambitionerne blevet endnu større. 150 arkitekturevents og 90 film løber af stablen i løbet af 11 dage fordelt på 35 lokationer i de tre byer.

- Siden festivalens start i 2014 har det været vores ambition at formidle arkitektur til et bredt publikum ved at være uhøjtidelige, nysgerrige og bringe et nyt blik på arkitekturen. At vise at arkitektur er for alle, og ikke kun for fagfolk, siger kreativ direktør Mads Farsø.

Gallafilm og lokal volumen
Festivalen åbner onsdag den 9. marts klokken 19 med rød løber og drinks i Grand Teatrets stemningsfulde biografsal og foyer. Festivaldirektør Josephine Michau byder velkommen til årets åbningsfilm, danmarkspremieren ‘Concrete Love’, der er optaget over flere år og går tæt på den 95-årige vinder af Pritzker-prisen, Gottfried Böhm, og hans arkitektur-fanatiske familie. Efter visningen er der samtale med filmens fotograf Rafael Binder og arkitekt Paul Böhm, søn af Gottfried Böhm.

I 2015 CAF udvidet til også at indbefatte Aarhus, og i år forgrener den sig til endnu en by, nemlig Aalborg. Begge er byer, der, ligesom København, har en stærk arkitektonisk identitet. Det betyder, at der nu også er to lokale festivaler: Aarhus Architecturefestival (AaFx) samt Aalborg Architecture Festival (ALAFx).

12 temaer og masser af profilarrangementer
Formålet med CAF er blandt andet at udforske, hvordan arkitekturen præger vores liv og verden – og hvordan vores liv og verden påvirker arkitekturen. Ambitionen er at udvide idéen om, hvad arkitektur er – og hvad den kan. Arkitekturen er meget mere end blot mursten, rum og rammer. Den er en sanselig, kropslig, social, politisk og menneskelig størrelse, der siver ind overalt i vores tilværelse.

Festivalens program er inddelt i 12 temaer. Af profilarrangementer kan blandt andet fremhæves en guidet cykeltur med stadsarkitekt Tina Saaby, der viser byens bedste arkitektur præmieret i 2015. Der vil være stumfilm i S-togenen om natten, der viser KBH som det så ud engang.

I Nikolaj Kunsthal har kunstner Kristoffer Akselbo bygget sig et fæstningsværk, som han vil bebo under festivalen. I nonprofit projektrummet ”X and beyond” på Nørrebro kan du i installationen ”Tsunami Architecture” opleve effekterne på arkitekturen og lokalbefolkningen af flodbølgen i Sydøstasien i 2004, mens du i filmen ”The Babushkas of Chernoby” erfarer, hvad der står tilbage efter atomkatastrofen.

Festivaldirektør Josephine Michau siger:

- Et af de profilarrangementer, jeg selv glæder mig ekstra meget til, er en særlig lydoplevelse kreeret i et samarbejde mellem komponist og musiker Troels Abrahamsen samt lyddesigner Peter Albrechtsen ude i DRs Koncerthus. Og så er der vores konference om Fælles-skab i Bygningskulturens Hus, som jeg forventer mig meget af ligesom flere af arrangementerne under ”Københavns forvandlinger” nok skal blive interessante at opleve.

Læs mere på http://copenhagenarchitecturefestival.com/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094