23948sdkhjf

Boligselskab bygger om for 134 millioner

Gammel Frederiksberg-ejendom var for nedslidt til at renovere. Nu strippes den totalt og bygges om efter reglerne for nybyggeri.
Frederiksberg Forenede Boligselskabers 1970’er-boligblok på Betty Nansens Allé 57-61 står foran en større forvandling.

Beboerne i de godt 60 boliger er fortrinsvist svært fysisk handicappede, og de kan om godt to år se frem til et hus med tilgængelighed i absolut topklasse:

- Vi vil kunne tilbyde det bedste af det bedste til fysisk handicappede. For eksempel vil huset have en tilgængelig taghave. Dem tror jeg ikke, der er mange af i almindelige boliger i Danmark, siger boligafdelingens formand, Mansoor Siddiqi, der selv sidder i kørestol.

Et magisk greb
At den otte etager høje ejendom på Betty Nansens Allé i starten af 2018 vil være indrettet med banebrydende handikapboliger, lå ikke ligefrem i kortene.

En undersøgelse tilbage i 2008 viste nemlig, at huset var så nedslidt, at kun betonskallen kunne genbruges. KAB og Frederiksberg Forenede Boligselskaber stod således over for en renovering, hvor økonomien slet ikke hang sammen.

Den problemstilling blev imidlertid løst med, hvad kundechef Kim Geertsen fra KAB betegner som ”et magisk greb”:

- Vi var nødt til at tænke nyt og anderledes, og efter aftale med kommunen ommærker vi boligerne fra familieboliger til ældre- og ungdomsboliger. Det giver mulighed for at finansiere ombygningen efter reglerne om nybyggeri og sikrer en væsentlig bedre økonomi i projektet, fortæller han.

Meget mere end et byggeri
Rambøll og ONV Arkitekter har stået bag udformningen af projektet, og selve byggeriet vil i løbet af de kommende måneder blive udbudt i tre entrepriser; en nedrivnings-, en bygnings- og en teknikentreprise. Går alt efter planen står det nye hus klar til indflytning i starten af 2018.

Parallelt med omdannelsen af FFB’s beboelsesejendom er KAB involveret i et ambitiøst byrumsprojekt for området bag Domus Vista Centret; et projekt som også involverer Realdania og Frederiksberg Kommune der med Kim Gertsens ord; ”det gamle Østtyskland på en skidt dag i regnvejr”.

Formålet er at skabe et område, som kan stimulere fællesskabet for grupper af mennesker med særlige vilkår og behov og samtidig virke socialt barrierenedbrydende. Med sundhed og bevægelse som kodeord har de prisbelønnede specialister fra Keingart Arkitekter fået til opgave at give det hengemte område nyt liv.

- Så det her er meget mere end et byggeri. Det er legemliggørelsen af en vision, som blev født for snart otte år siden. Mange af dem, der bor her, er fysisk handicappede, hvilket i sig selv medfører isolation. Vi vil gerne skabe et byrum, hvor folk opholder sig og bliver lidt længere, inden de går ind og lukker døren, siger Kim Geertsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.251