23948sdkhjf

Byggeriet fyrer op under energispareindsatsen

Et fælles politisk udspil fra byggeerhvervet skal nu fyre godt op under energispareindsatsen i byggeriet herhjemme.
I udspillet præsenteres 12 nye initiativer med blandt andet helt konkrete mål for energibesparelser på bygningsområdet og etablering af en Energisparefond. Et andet punkt i udspillet er en opfordring til at det offentlige som landets største bygherre om at gå foran med energispareindsatsen.

Omkring halvdelen af det samlede energiforbrug i Danmark er forbundet med drift og anvendelse af bygninger – først og fremmest til rum- og vandopvarmning og koster virksomheder og forbrugere ca. 50 mia. kr. om året.

Byggeerhvervet har dermed en central rolle at spille i den fremtidige reduktion af energiforbruget. På trods af at energibesparelser er den mest omkostningseffektive måde at reducere CO2 niveauet samt nedsætte energiforbruget på er markedet for energieffektiviseringer i byggeriet endnu ikke kommet i gang.

Udspillet bliver i dag overrakt til Klima- og Energiministeriet på Byggeriets Dag i København af byggeriets fem organisationer (Dansk Byggeri, DANSKE ARK, DI Byggematerialer, Foreningen af Rådgivende Ingeniører og Tekniq).

Folketinget og regeringen har givet udtryk for at bygningsbestanden er den sektor, som er mest tilgængelig for en indsats, og at det derfor er naturligt at prioritere en energieffektiv bygningsbestand.

Byggeriets organisationer mener, at branchens 12 konkrete initiativer kan medvirke til en modning af markedet for energieffektiviseringer. Derfor håber de fem organisationer på en konstruktiv dialog med blandt andre
klima- og energiministeren om, hvordan forslagene kan realiseres.

Byggeerhvervets udspil er et udtryk for at branchen vil bidrage til, at Danmark kan nå de ambitiøse politiske mål, der senest er sat i forbindelse med Energiaftalen. Det kræver imidlertid ifølge branchen, at regeringen og Folketinget tør gå forrest og omsætte ord til handling.

Kilde: Dansk Byggeri - www.danskbyggeri.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.902