23948sdkhjf

COWI sparringspartner for projekt Tivoli Kanten

Tivoli har hyret COWI som procesrådgiver omkring udarbejdelsen af plangrundlaget for en ny glasfacade ud mod Bernstorffsgade. Det første spadestik skal tages primo 2010.
Et glasbyggeri i tre etager langs Tivolis facade ud mod Bernstorffsgade skal forene byen og den gamle have. Sådan lyder visionen for projekt Tivoli Kanten, der er tegnet af det verdensberømte arkitektfirma Pei Cobb Freed & Partners.

- Med Tivoli Kanten ønsker vi at revitalisere Tivoli og området ved Bernstorffsgade ved at forene Tivoli og byen på en helt ny og spændende måde. Vi vil skabe liv i bydelen hele året og dermed gøre Tivoli til en destination – også uden for Havens sæsoner, siger Tivolis adm. direktør, Lars Liebst.

Oplevelsesrig arkitektur
Tivoli Kanten vil blive kendetegnet ved en iøjnefaldende glasfacade, der bugter sig langs fortovet mod Bernstorffsgade, samt grønne tagterrasser. Tivoli Kanten vil desuden komme til at rumme caféer, restauranter, butikker og andre servicefunktioner.

Byggeriet skal ifølge Tivoli "byde på det unikke, kvalitetsprægede og originale inden for hvert område og dermed skabe betagende oplevelser for gæsterne".

Tivoli Kantens facade mod byen er af glas og bugter sig i bløde kurver langs fortovet.

COWI hjælper Tivoli med at realisere projektet
For at kunne sætte projektet i gang skal der udarbejdes en overordnet lokalplan. I den forbindelse har Tivoli allieret sig med COWI, der skal være sparringspartner og procesrådgiver for udarbejdelsen af startredegørelsen, som lægger op til lokalplanen. Desuden skal COWI udarbejde grundlaget for lokalplanen - i et tæt samarbejde med Tivoli, Tivolis øvrige rådgivere samt Københavns Kommune.

- Det er et fantastisk spændende projekt at arbejde med, fordi Tivoli Kanten vil give et markant og meget synligt bidrag til Københavns byliv og åbne Tivoli op mod byen, siger arkitekt Karin Thuesen Pedersen, COWIs projektleder på opgaven.

Mange bolde i luften
Ud over Tivoli selv har mange parter interesse i sagen, heriblandt kommunen, planmyndighederne, borgerne og en række foreninger.

- Vores rolle bliver at styre processen og holde rede i de mange diskussioner, der sikkert vil komme, frem til et lokalplanforslag kan ligge klar, formentlig primo 2009, siger Karin Thuesen Pedersen. Lokalplanen er endelig godkendt med udgangen af 2009, så det første spadestik kan tages i begyndelsen af 2010.

Undervejs i projektet har COWI desuden samarbejdet med det amerikanske arkitektfirma om at finde de mest bæredygtige energiløsninger. Herunder anvendelse af solenergi, naturlig ventilation, lagring af kulde og varme i undergrunden og valg af glas til facaden.

Kilde: COWI

Læs mere om: Cowi
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111