23948sdkhjf

Byggestart på 5.000 kvadratmeter kulturhus

Spaden er stukket i jorden til Sønderborgs nye multikulturhus, som opføres af Hoffmann i samarbejde med Aart Architects, Zeni Arkitekter og Alectia.
Tirsdag den 9. februar klokken 12 tog Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen (S), det første spadestik til det kommende multikulturhus på havnen i Sønderborg.

Over hundrede borgere var mødt frem for at overvære den ceremonielle begivenhed, der markerer starten på byggeriet, som samlet set løber op i cirka 100 millioner kroner.

- Trods finanskrisen har opbakningen i byrådet været vedholdende, og derfor kan vi i dag fejre, at multikulturhuset nu tager form med udsigt til at stå færdigt om ca. halvandet år, sagde borgmester Erik Lauritzen i sin tale.

Både renovering og nybyggeri
Udgangspunktet for multikulturhuset er en renovering af det 1.200 kvadratmeter store Ewers Pakhus, som gik i gang i august. Hertil kommer cirka 3.800 kvadratmeter nybyggeri, som Hoffmann nu skal i gang med.

Bygningerne åbner efter planen i slutningen af 2017 og kommer til at rumme det nye hovedbibliotek, Sønderjyllands Kunstskole og Det tyske Bibliotek sammen med kunstsal og café.

A.P. Møller Fonden har doneret 14,5 mio. kr., som gør det muligt at løfte renoveringen af pakhuset med bedre materialer, såsom plankegulve og renoverede støbejernsvinduer.

Masterplan med ti byggeprojekter
Multikulturhuset indgår i arkitekt Frank Gehrys masterplan for Sønderborg Nordhavn, der rummer byggerier med i alt godt 50.000 kvadratmeter.

Planen blev offentliggjort i oktober 2008 og fastlægger det overordnede arkitektoniske greb samt visioner og mål for hele området. Multikulturhuset er et af i alt ti byggeprojekter i Nordhavnen, hvoraf ”Havbo” med ni boliger samt det ene af to planlagte kontorhuse allerede er opført. Et af planens helt store elementer, hotellet Alsik, opføres i totalentreprise af A. Enggaard med Henning Larsen Architects og Sweco Danmark som rådgivere og gik i gang i oktober 2015 .

Senere i processen følger et kunstpavillon-projekt, et kontorhus på 2.400 kvadratmeter samt to boligbyggerier på i alt knapt 10.000 kvadratmeter. Hos Sønderborg Havneselskab er målsætningen, at alle projekter er enten opført eller undervejs, når nytåret 2020 skydes ind.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109