23948sdkhjf

Stenknuser skal sikre tidsplanen på Aarhus Ø

Aarhus Kommune har sat en kæmpe stenknuser af en boremaskine ind i forbindelse med etableringen af "Rekreativ forbindelse Nord".
Snart begynder Aarhus Kommune arbejdet på projektet ”Rekreativ forbindelse Nord” samt en forlængelse af Bernhardt Jensens Boulevard på Aarhus Ø.

For at sikre tidsplanen, når arbejdet for alvor går i gang, har man sat en sværvægter af en stenknuser til at fjerne det gamle kystværn og andre hindringer, der ligger flere meter nede i jorden.

- Der er så mange interessenter i området på havnen, som er afhængige af, at vi holder tidsplanen på vores arbejde. Det gælder både Letbanen, Mols-Linien og den almindelige trafik, der fortsat skal kunne afvikles, siger Gitte E. Frøkjær, der er projektleder I Center for Byens Anvendelse.

Spunsen skal stå knivskarpt
Den rekreative forbindelse fra Risskoven i nord til Marselis-skoven i syd markerer den oprindelige kystlinje, og flere steder skal kanaler løbe parallelt med gang- og cykelstier. Det er tilfældet på strækningen fra Navitas til Fiskeri-, Træskibs- og Lystbådehavnen.

Det betyder, at der skal graves ud til en kanal netop der, hvor jorden gemmer på et gammelt kystværn bestående af store sten. Og det bliver en udfordring at få hamret de jernplader op til 14 meter ned i jorden, der skal holde jorden tilbage, så kanalen bevarer sin form.

- Jernet vil glide af på de store sten og spunsen, som det hedder, bliver skæv. Vi skal have spunsen til at stå knivskarpt, derfor fjerner vi det gamle kystværn, forklarer Gitte E. Frøkjær.

Afhængigt at hvor dybt i jorden stenene ligger, bliver de fjernet med enten gravemaskine eller den store boremaskine, der I disse dage er i gang på trailerpladsen mellem Kystvejen og Dagmar Petersens Gade lige nord for grillbaren Havnens Perle.

Det gamle kystværn skal være fjernet på trailerpladsen i starten af marts 2016. Der skal også graves kystværn op, inden arbejdet med at anlægge Bernhardt Jensens Boulevard kan gå i gang. Denne del af det gamle kystværn skal være væk i midten af april 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078