23948sdkhjf

Rådgiverteam udpeget til stort renoveringsprojekt

420 boliger på Fyrkildevej i Aalborg Øst skal have en overhaling. Det sker som led i milliardprojektet Kildeparken 2020.
Det bliver et konsortium bestående af Aarhus Arkitekterne, Arkitekterne Bjørk & Maigård samt Brix & Kamp Rådgivende Ingeniører, der skal stå for den storstilede renovering af Himmerland Boligforenings afdeling på Fyrkildevej i det østlige Aalborg.

- Vi skal de kommende måneder gennemarbejde projektet sammen med vinderne, og der er i sagens natur fortsat en del faktorer, der kan påvirke den endelige tidsplan. Men som det ser ud lige nu, vil vi kunne etablere byggeplads på Fyrkildevej i første halvdel af 2017, siger direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Inden da skal der i løbet af 2016 gennemføres projektering og gøres klar til licitation, som forventes afholdt sidst på året.

Elegant og familiært

”Med forslaget bevæger vi os væk fra den rendyrkede modernismes meget disciplinerede formsprog som det eneste gyldige ideal for byudvikling. Vi synes, at Fyrkildevej inviterer til en arkitektur, der fortsat er elegant, men via mangfoldighed og anvendelsen af naturlige materialer anslår en mere familiær stemning med fokus på udfoldelsen af menneskelige relationer,” forklarer direktør Mogens Kristensen, Aarhus Arkitekterne.

Han fortsætter:

”Hensigten er at styrke bydelens unikke kendetegn ved at skabe intime byrum. Vores forbillede er fortættede byer med deres summen af liv, kringlede stræder og kroge. Med etableringen af grønne rekreative rum tilfører vi samtidig bydelen en dimension af frihed og plads.”
Individuel identitet og arkitektur
Himmerland Boligforening har gennem en årrække arbejdet med helhedsplanen ”Kildeparken 2020”, der omfatter Blåkildevej, Fyrkildevej og Ravnkildevej med mere end 1.000 boliger i det østlige Aalborg. Projektet opererer med et samlet budget på cirka 1,5 milliarder kroner, hvoraf renoveringen af afdelingen på Fyrkildevej udgør cirka 575 millioner kroner.

Ifølge Ole Nielsen demonstrerer det vindende forslag, hvordan området, med enkle og slagkraftige strategier, kan omdannes til et moderne og mangfoldigt boligkvarter, som til fulde lever op til intentionerne fra helhedsplanen.

- Dette forslag tilfører i lighed med vinderforslagene fra Blåkildevej og Ravnkildevej bebyggelsen og området nye kvaliteter ved at udforme et boligkvarter med sin helt egen identitet og arkitektur, siger Ole Nielsen.

Han fremhæver, at mangfoldigheden i beboersammensætningen og de sociale fællesskaber bliver styrket gennem blanding af forskellige boligtyper side om side eller oven på hinanden i ombyggede blokke. Bebyggelsen vil fremstå med sin egen selvstændige karakter i forhold til den øvrige del af Kildeparken.

- De nye ’infill’-boliger vil være et plus for området og forekommer i høj grad at være et realistisk og salgbart bud på fortætningen. Også uden ’infill’-boligerne vil kvarteret kunne fremstå mangfoldigt og urbant, men det er klart ønskeligt, at fortætningsboligerne bliver realiseret, siger Ole Nielsen.

Første afdeling er halvvejs
Fyrkildevej er den sidste af de tre afdelinger i Kildeparken 2020, der nu går ind i den egentlige byggefase. På Blåkildevej nærmer man sig det stade, hvor 50 procent af byggearbejderne er afsluttet, mens arbejdet på Ravnkildevej forventes at gå i gang i foråret 2016. Samlet set skal renoveringen af Kildeparken 2020 være færdig omkring årsskiftet 2020-2021.

De øvrige deltagere i konkurrencen om Fyrkildevej var KPF Arkitekter i samarbejde med Rambøll Danmark, Ingeniørfirmaet Viggo Madsen, et konsortium bestående af KAAI/Kærsgaard & Andersen, arkitekter og ingeniører, Effekt Arkitekter samt SLA, et samarbejde mellem C. F. Møller og Cowi samt et konsortium med deltagelse af Tegnestuen Vandkunsten, Transform (Arkitekt), Lindgaard Rådgivende Ingeniører og Balslev Rådgivende Ingeniører.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093