Byggeriets kvalitet er i top
Kvaliteten i det almene boligbyggeri er historisk god. Trods de seneste års travlhed i byggeriet er antallet af alvorlige fejl i det almene boligbyggeri det laveste i 20 år. Det viser Byggeskadefondens årsberetning for 2007.
Byggeskadefonden har i 2007 kontrolleret byggekvaliteten i 244 bebyggelser med mere end 6.000 boliger. Kun i seks af disse bebyggelser - svarende til godt 2 % - blev der konstateret alvorlige svigt.
Nul væsentlige svigt og skader i byfornyede ejendomme Også i de ejendomme, der er blevet byfornyet med offentlig støtte, er kvaliteten i top. Det viser beretningen fra den anden byggeskadefond, Byggeskadefonden vedrørende Bygningsfornyelse, som konstaterer, at den i 2007 ikke fandt nogen væsentlige svigt eller skader i det årlige eftersyn.
Ifølge fondens beretning har antallet af væsentlige svigt i byfornyede ejendomme været meget lavt de seneste år, og procenten er i 2007 for første gang faldet til nul.
- I Dansk Byggeri er vi meget tilfredse med de fine tal fra byggeskadefondene, og det tager vi som en dokumentation for, at det systematiske og målrettede arbejde med kvaliteten i alle byggeriets faser giver resultater, siger afdelingschef Niels Nielsen, Dansk Byggeri.
Kvaliteten skal sikres
Dansk Byggeri tilslutter sig Byggeskadefondens vurdering af, at det er en fælles opgave for bygherrerne og alle byggeriets øvrige parter at skabe byggerier i topkvalitet og, at det systematiske arbejde med kvalitetssikring er et vigtigt redskab, som løbende skal udvikles og forbedres.
- I Dansk Byggeri har vi en bred vifte af vejledninger, som medlemsvirksomhederne kan bruge i kvalitetssikringsarbejdet, og disse vejledninger er vi sammen med Kloakmestrenes Kvalitetskontrol netop ved at videreudvikle, fortæller Niels Nielsen
Dansk Byggeri stræber efter, at systemet skal være enkelt og bestå af standardiserede blanketter til kvalitetssikring. Systemet, der er under afprøvning i nogle medlemsvirksomheder, vil også omfatte et system til arbejdsmiljøstyring.
- I Dansk Byggeri forventer vi, at det nye kvalitetssikringssystem kan være gennemprøvet i praksis og klar til brug i slutningen af 2008, så medlemmerne får et godt redskab til at fortsætte arbejdet med styring og sikring af kvaliteten, slutter Niels Nielsen.
Læs mere på www.byggeskadefonden.dk og www.bvb.dk .
Kilde: Dansk Byggeri - www.danskbyggeri.dk