23948sdkhjf

Knækkede mursten kan blive en guldgrube

Potentialet i nyt gør-det-selv-vægsystem er ti gange større end den eksisterende forretning, vurderer Gamle Murstens direktør.
Direktør Claus Juul Nielsen fra Gamle Mursten er en travl mand for tiden.

Torsdag i sidste uge var han i Hjørring for at præsentere planerne for byggeriet af en ny fabrik, og fredag indviede han en ny produktionshal hjemme i Svendborg.

Den nye hal skal bruges til produktion af et nyudviklet vægsystem bestående af plader med murstensskaller til direkte montering på facader eller som interiørløsning.

- Den nye fabrik bliver en meget vigtig afsætningskanal for de øvrige fabrikker. Alle de mursten, som måske er lidt for slåede, kan vi fremover skære til skaller og bruge i de nye produkter, forklarer Claus Juul Nielsen.

Stort eksportpotentiale
Han har enorme forventninger til det nye vægsystem; ikke mindst på markedet for energirenovering, som er meget attraktivt i disse år:

- Flere andre fabrikker producerer også murstensskaller, så konkurrencen er stor. Men vi er de eneste, der kan levere skallerne i en præfabrikeret gør-det-selv-løsning. Det afkorter montagetiden betydeligt, pointerer Claus Juul Nielsen, som ser gode muligheder for at skabe en ny dansk eksportsucces:

- Det forretningsmæssige potentiale er måske ti gange større end for hele mursten. Vi sælger i forvejen murstensskaller til manuel montering via butikskæder over hele Europa og sågar i Libanon og Egypten. Når vi nu kan tilbyde et koncept med skaller på plader, bliver det langt mere økonomisk attraktivt at bruge i større mængder, siger han.

De første kontakter til Sverige er allerede etableret, og i næste række kommer markeder som Norge, Tyskland og USA. Som led i det fremstød vil virksomheden til januar være at finde blandt udstillerne på Bau-messen i München.

To år undervejs
Det nye vægsystem er resultatet af et toårigt udviklingsprojekt, støttet af Miljøstyrelsen, og med Rockwool og robotfirmaet Kjærgaard som samarbejdspartnere. Det har været en langstrakt proces, men det må man acceptere, hvis resultatet skal være ordentligt, mener Claus Juul Nielsen:

- Miljøstyrelsen, Rockwool og Kjærgaard er dygtige partnere, som hver især besidder en stor viden. Den viden skal du have forenet og operationaliseret i en helt ny kontekst. Udviklingsprojekter tager tid, og det er vigtigt, at du tager dig den tid og sørger for, at processen bliver modnet. Haster du processen igennem, er der en risiko for, at du går på markedet med en løsning, der ikke er god nok. Det har Miljøstyrelsens støtte givet os mulighed for. Vi har haft ressourcerne til at bruge den tid, der skal til for at gøre det ordentligt, fortæller han.

Vægsystemer leveres som systemløsning med murstensskaller til samlinger, hjørneskaller til hjørnesamlinger og mørtel. Mørtlen er en diffusionsåben kalkmørtel, således at fuge og murstensskaller virker fugttransportende.

Fortsat plus på bundlinjen
Gamle Mursten voksede med over 40 procent i 2014 og hentede et overskud på knap en kvart million kroner før skat.

De høje vækstrater er fortsat i 2015, hvor man forventer at lægge op mod 25 procent oven i sidste års omsætning.

- Jeg kan endnu ikke sige noget præcist om, hvordan året slutter. Vi har investeret fire millioner kroner alene i den nye fabrik, så det har været endnu et tungt år i forhold til forretningsudvikling. Men vi kommer i hvert fald ud med en positiv bundlinje, siger Claus Juul Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.108