23948sdkhjf

Moe vinder BIM Award

Amager Bakkes BIM-model høster international hæder Tekla Global BIM Awards 2015.
Ingeniørfirmaet bag Københavns nye forbrændingsanlæg og skibakke er udråbt som vinder i kategorien "Industrial Buildings" ved Tekla Global BIM Awards 2015.

Det 41.000 kvadratmeter store forbrændingsanlæg er netop nu ved at rejse sig i sine 85 meters højde, og man kan allerede tydeligt se, hvordan Bjarke Ingels’ særegne arkitektur får en central plads i Københavns skyline. For nylig blev det ligeledes slået fast, at idéen, om at udstyre bygningen med skiløjper på taget, bliver en realitet.

Moe har benyttet sig af de digitale bygningsmodeller og har anvendt Tekla Structures BIM-software gennem alle processer.

- At vores team på Amager Bakke opnår BIM Tekla Award’en viser, at Moe er med helt i front på den teknologiske udvikling. Det er rigtigt flot, og jeg glæder mig over vores høje kompetenceniveau. Vi ser evnen til at udvikle og levere fuldt digitale projekter som en afgørende konkurrenceparameter, siger CEO Christian Listov-Saabye.

BIM i alle processer
Projektets udfordrende arkitektur er en af hovedårsagerne til, at byggeriet er uhyre komplekst og hermed har stillet store krav til ingeniørrådgivningen.

Hos Moe tog man derfor tidligt en beslutning om, at der var behov for at tænke innovativt. Så når Meo nu er blevet tildelt en Tekla Global BIM Award, skyldes det, at virksomheden med stor succes valgte at gøre brug af BIM og Tekla for at lette arbejdsprocesserne og imødekomme de markante udfordringer i arkitekturen.

- Vores fremgangsmåde ved Amager Bakke har ikke kun gavnet bygherren, entreprenørerne og leverandørerne. Det har i høj grad også styrket projekteringen internt hos Moe. Her har Tekla været et vigtigt værktøj til at optimere vores arbejdsprocesser, og vi har samtidig haft et godt samarbejde med Tekla Danmark, siger kompetencechef Ástridur E. Ásgeirsdóttir.

Fantastisk med en dansk vinder
Hos Tekla Danmark er direktør Martin Birk stolt af, at et dansk ingeniørfirma har vundet den prestigefyldte pris, som uddeles blandt indstillede byggeprojekter fra hele verden.

- At det er et dansk firma, der vinder netop denne pris, er blot endnu et tegn på, at Danmark har en fremtrædende rolle i BIM-udviklingen. For os betyder det, at det bliver meget mere synligt, hvor stor en værdi Tekla har – også hos de rådgivende ingeniører, som er det led i værdikæden, som har mest at bidrage med til et BIM-forløb, men også har sværest ved at profitere på det, da besparelserne i et strømlinet forløb som oftest gavner bygherre og entreprenør mest, siger han.

Danmark var tæt på endnu en pris. Virksomhederne CN3, 3DSD var således med i opløbet i kategorien "Infrastructure" for modellen af en jernbanebro over en dobbelt motorvej på banen mellem København og Ringsted. De måtte dog se sig slået af et broprojekt i Helsinki, designet af Isoisä bridge project group.

Artiklen er en del af temaet Digitalt byggeri.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11