23948sdkhjf

47 byggekonkurser i oktober

Stadig færre byggevirksomheder tvinges til konkurs. Men det blodrøde forår hærger stadig.
47 bygge- og anlægsvirksomheder drejede nøglen om i oktober. Det er markant færre end i samme måned sidste år, hvor 63 byggeaktører gik konkurs.

Med de 47 oktober-konkurser er antallet af byggefirmaer, der har været tvunget til at lukke og slukke som konsekvens af konkurs, oppe på 455 i årets første 10 måneder. Det er 9 procent flere end i samme periode sidste år.

Dog barberer oktober-måned 6 procentpoint af det negative forspring til 2014, som i april var helt oppe på 30 procent.

Blodigt første halvår
Når antallet af byggekonkurser fortsat ligger over sidste år, skyldes det især et blodigt forår. I første halvdel af 2015 var antallet af konkursramte byggefirmaer steget med godt en fjerdedel i forhold til året før. Mens tendensen i andet halvår indtil nu har været faldende: Siden juli har der været 16 procent færre byggekonkurser sammenlignet med samme periode sidste år.

- Det er vældig positivt at se, at den stigning, vi så i antallet af konkurser i starten af året, er ved at løje af, og at konkursniveauet i de seneste måneder har ligget under niveauet fra sidste år, siger Andreas Fernstrøm, der er analysechef hos Dansk Byggeri.

Analysechefen regner dog ikke med, at den positive gænge kan rette op på, at 2015 ender med en stigning i antallet af konkurser i forhold til sidste år.

- Men forhåbentlig kan vi med det lavere konkursniveau i andet halvår genoptage tendensen med færre konkurser år for år igen i 2016, siger han.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094