23948sdkhjf

SLA skal bringe naturen ind i København

Tegnestuen har vundet opgaven om at lede ny ’grøn’ tænketank, der skal sikre bæredygtig bynatur og vilde, grønne oplevelser i fremtidens hovedstad.
Vildtvoksende naturområder, sjældne, summende bier og frodige, klimatilpassede moser, der løser byens skybrudssproblemer.

Det kan alt sammen blive en del af hverdagen i fremtidens København, hvis det står til den nye grønne tænketank ”Grøn identitet og bynatur”.

Fakta

”Grøn identitet og bynatur” er en grøn tænketank under Københavns Kommune.

I samarbejde med et rådgiverteam, vil tænketanken udarbejde et koncept for grønne klimatilpasningsløsninger i København samt give inspiration til Teknik- og Miljøforvaltningens fremtidige arbejde.

”Grøn identitet og bynatur” faciliteres af SLA, der er blandt Nordens førende inden for landskabsarkitektur, byplanlægning og naturudvikling.

Stadsarkitekt Tina Saaby er formand for tænketanken, der derudover består af håndplukkede rådgivere, uddannelses- og forskningsinstitutioner, biologer, journalister og antropologer.
I en indbudt konkurrence har tegnestuen SLA vundet opgaven om at facilitere og styre tænketanken, der er etableret af Byens Udvikling i Teknik- og Miljøforvaltningen under Københavns Kommune.

Deltagerkredsen i ”Grøn identitet og bynatur” består foruden SLA af relevante fagfolk og eksterne eksperter, og tænketanken har til opgave at udarbejde nye forslag til udviklingen og driften af Københavns fremtidige bynatur.

- Bynatur er en måde at bygge på, der gør byen mere omstillingsdygtig over for klimaforandringer. Værdien af bynatur kan både mærkes og måles. De målbare værdier kan ses ved, at mere natur i byen giver bedre luftkvalitet, højere biodiversitet, forbedrer byens temperatur og støtter byens regnvandsproblematik. Og så er der alle de gevinster, der ikke kan aflæses i tal, men derimod sanses, føles og opleves, som øget livskvalitet, højere sundhed og glæde ved at opholde sig udendørs. En smuk, grøn by giver folk mere lyst til at gå en tur, tage cyklen til arbejde og at opholde sig udenfor i det hele taget, og det gavner både borgerne og byens liv og stemning, siger partner i SLA, Mette Skjold.

Tænketankens arbejde er allerede begyndt. Arbejdet skal munde ud i et idékatalog om grøn identitet og bynatur i København forfattet af SLA.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14