23948sdkhjf

Utilfredshed med den røde smiley

Smiley-ordningen inden for byggeriet vækker utilfredshed. Direktøren fra Næstved VVS-entreprise mener, at det er uretfærdigt, at alle virksomheder på en byggeplads rammes, selvom det kun er én virksomhed, der ikke overholder arbejdsmiljøreglerne.
Den danske smiley-ordning inden for byggeriet giver alle virksomheder på en byggeplads det fælles ansvar for, at arbejdsmiljø-loven overholdes. Dermed er det også alle virksomheder, der får den røde smiley, selvom der blot er tale om ét brodent kar. Det er uretfærdigt, mener direktør Jim Schou-Petersen fra Næstved VVS-entreprise.

Virksomheden fik i december en sur rød smiley, selvom det ikke var ansatte hos Næstved VVS-entreprise, der overtrådte reglerne. Jim Schou-Petersen har nu indgivet en klage.

- Som underentreprenør nægter jeg at betale for noget, som hovedentreprenøren på byggepladsen har ansvaret for, siger Jim Schou-Petersen.

Udover at skulle betale 20-25.000 kr. for en tvungen arbejdsmiljørådgivning, risikerer virksomheden at miste kunder på grund af den røde smiley.

Kilde: P4

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093