23948sdkhjf

Beregningsprogram vækker international opmærksomhed

Teknologisk Institut tilbyder nu som de eneste i Europa et online beregningsprogram "Murværksprojektering", som er udviklet i samarbejde med Kalk- og Teglværksforeningen.
Teknologisk Institut har oplevet en stor interesse for online beregningsprogrammet "Murværksprojektering", Version 5., hos udenlandske ingeniører, arkitekter og beslægtede faggrupper, som projekterer og dimensionerer murværk. Derfor lancerer Instituttet nu en engelsksproget udgave af det danske online beregningsprogram.

- Det nye beregningsprogram er en væsentlig forbedring af det program, som blev udviklet og lanceret i 1993 i første version, siger Tommy Bisgaard, der er adm. direktør i Kalk- og Teglværksforeningen. – Der er væsentligt flere moduler i det nye program, brugervenligheden er øget, og samtidig opfylder programmet de nye internationale normer i Eurocode 6.

Programmet indeholder 12 beregningsmoduler: Beregning af laster, kombinationsvægge, tværbelastede rektangulære vægge, polygonale vægge, lodret belastede murede vægge i henhold til Ritter, lodret belastede vægge i henhold til EC6, lodret belastede elementvægge, bindere, skalmure, skiver, teglbjælker og buer. Der er også implementeret et beregningsmodul til bestemmelse af styrkeparametre for forskellige kombinationer af mørtel og byggesten.

Indtil nu har 130 danske rådgivende ingeniørvirksomheder tegnet abonnement på programmet. Med i abonnementet hører adgang til teknisk support hos Teknologisk Institut via mail eller telefon. - Vi er glade for nu også at kunne tilbyde det nye beregningsprogram til branchen i Europa, siger civilingeniør Poul Dupont Christiansen fra Teknologisk Institut.

Online beregningsprogrammet er desuden forberedt for andre sprog. De fælleseuropæiske normer og beregningsmetoder skal nu introduceres i Brussel for fagpersoner, der senere, i deres respektive hjemlande, skal afholde kurser og introducere de fælleseuropæiske normer.

Kilde: Teknologisk Institut

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096