23948sdkhjf

Flere unge vælger elektrikeruddannelsen

Elektriktrikeruddannelsen er rykket op som den næstmest populære på landets erhvervsskoler.
831 unge begyndte efter sommerferien på den nye elektrikeruddannelses 20 uger lange grundforløb. Dermed er elektrikeruddannelsen rykket frem som den næstmest populære af de 104 erhvervsuddannelser. Elektriker overgås kun af detailhandlen.

Tal fra Danske Erhvervsskoler viser, at elektrikeruddannelsen rykker opad i popularitet.

- Vi glæder os over det meget flotte optag på uddannelsen. Adgangskravet om karakteren 2 i matematik og dansk har virket. Det kan vi se på, at frafaldet på elektrikeruddannelsen nu er helt i bund med blot 2 procent, som forlader uddannelsen. De unge, der er optaget i august, er parate, afklarede og motiverede. Det viser, at de har de faglige forudsætninger for at gennemføre den cirka fire år lange uddannelse, siger underdirektør Tina Voldby, erhvervsorganisationen Tekniq, som organiserer 3000 installationsvirksomheder.

Tekniq frygtede ellers, at færre ville finde vej til erhvervsuddannelserne og deriblandt elektrikeruddannelsen.

- Det ser dog ud til, at vi har en stor udfordring med fremover at sikre, at flere unge finder vej til vores vvs-energi-uddannelse, som kun har optaget 158 efter sommerferien. Særligt ser det ud til, at det er dem over 25 år, der ikke har fundet vej til uddannelsen i år. Det er bekymrede, da de normalt vil udgøre ca. en fjerdedel af lærlingene på både el- og vvs-uddannelsen, siger hun.

- Det er ærgerligt, da installationsbranchen er i vækst. Branchen kommer i de kommende år til at mangle kvalificeret arbejdskraft, så der havde været rum til flere praktikpladser til vvs’ere i branchen, siger Tina Voldby.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094