23948sdkhjf

Dansk Beton: Tung beton hitter i haven

Med højt til himlen og plads til familieliv, aktiviteter og lange, lyse aftener er haven blevet mere populær end nogensinde før. Det har sat indretning og design af danskernes udehjem øverst på dagsordenen, og her hitter beton med spændende strukturer og rå kombinationer, der går i flot dialog med havens naturlige elementer.
Især når det gælder belægninger som sten og fliser har den tunge og hårdføre beton fundet vej til de danske haver. Nu er tendensen, at betonen også vinder indpas i alt fra kant- og trappesten til integrerede indretningselementer som bænke, borde og skulpturer.

- Der er ingen tvivl om, at danskerne for alvor har fået øjnene op for udelivets kvaliteter, og derfor skal haveindretningen både være funktionel og moderne. Her er beton et vigtigt materiale, fordi det er hårdført og samtidig matcher tidens minimalistiske byggestil.

Det forklarer landskabsarkitekt og fagkonsulent fra Danske Anlægsgartnere Kim Tang, der blandt andet er kendt fra DRs populære haveprogram Hokus Krokus.

Moderne minimalisme og megafliser
Tendensen i de danske haver er klar: Den rene, skandinaviske byggestil smitter af på indretningen af uderummene, som i dag skal forene det moderne og strømlinede med behovet for hygge og ro.

- Terrasser, solkroge og udekøkkener er eksempler på populære elementer i den moderne have, og ved at integrere beton i indretningen er det nemt, at få havens og boligens udtryk til at spille sammen. For eksempel er det meget moderne med kæmpestore fliser på helt op til 1x1 meter, som skaber et råt og roligt look og matcher store glasfacader og minimalistisk arkitektur, forklarer Kim Tang.

Trend: mix af materialer
- Beton er et materiale med utallige udtryksmuligheder. I øjeblikket hitter de lyse farver som hvid, lysebrun og svagt tonet gul beton, som gør det muligt at skabe flotte kontraster til de mere kendte farver som sort og koksgrå, siger Kim Tang.

Han understreger, at selv om beton er et tungt materiale, er det oplagt til at give havens indretning et løft:

- Ved at kombinere beton med eksempelvis granit, natursten og træ er det muligt at skabe et eksklusivt udseende, hvor materialerne spiller sammen og supplerer hinanden. De mange kombinationsmuligheder gør det desuden nemt at indrette haven i forskellige zoner til fx leg, afslapning og madlavning, slutter landskabsarkitekten.

Kilde: Dansk Beton

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141