23948sdkhjf

Find stilen med farvede vinduesrammer

Farven på vinduesrammerne er afgørende for husets stil. Den kan understrege alt fra det enkle udtryk til det eksperimenterende look.
Vinduerne er den mest markante del af husets facade og har stor betydning for, hvordan dit hus ser ud. En lille detalje som farven på vinduesrammerne er derfor meget vigtigere, end mange umiddelbart tror. Men danskerne er ved at få øjnene op for detaljens betydning.

- Tidligere så man næsten kun hvide vinduer, men nu er det blevet almindeligt med farvede vinduer. Især metalliske farver og granitfarver er populære, fortæller Finn Kræfting fra vinduesproducenten VELFAC A/S og fortsætter:

- Danskerne tør lidt mere i dag og vil gerne have boliger med et personligt udtryk. Derfor ser man også vinduer med stærke farver.

Giv stil og undgå stilforvirring
Farvede vinduesrammer skal give stil – ikke stilforvirring. Farven skal derfor passe til husets mure og tag og til huset som helhed. Vær derfor opmærksom på, hvilket udtryk der er karakteristisk for dit hus, og vælg en farve, der understreger det – og undgå ekstreme eller modeprægede farver. Her er et overblik over, hvilket udtryk forskellige farvetyper skaber:

• Neutrale farver skaber et moderne og stilrent udtryk.
• Klassiske, dæmpede farver skaber harmoni og varme.
• Metalliske farver skaber liv i facaden og kontrast til naturens farver.
• Kraftige farver giver et glad og personligt udtryk.

Gode råd, når du skal vælge farve
Der er mange ting, du skal tage højde for, når du skal vælge farve til dine vinduesrammer.
Her er nogle gode råd:

• Vær opmærksom på, at mørke farver får vinduesrammen til at falde sammen med selve ruden. Det skaber en harmonisk overgang og ro i facaden. Lyse farver markerer derimod et vindue og skaber kontrast og liv i facaden.
• Se farveprøver i det rigtige lys og sammen med de rigtige facadematerialer.
• Se farveprøver på en større flade. Farveprøver er ofte ret små, og en farve opfattes mere mættet og intens på en stor flade. En farve kan derfor blive mere dominerende, når den ses på hele vinduesrammen, end du havde forestillet dig.
• Vær opmærksom på, at en lav glans på farven, får den til at se lysere og mere dæmpet ud. Omvendt bliver farven mørkere og klarere, hvis du vælger en høj glans.
• Vælg en lys farve til karmen indvendigt, da den er bedst til at reflektere lyset i rummet.

Du kan se farveprøver og få flere gode råd i VELFAC VinduesHuset®.

Kilde: Velfac - www.velfac.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094