23948sdkhjf

Asbest på plakaten

Teknologisk Institut sætter fokus på asbestproblematikken på en temadag den 3. juni i instituttets afdeling i Taastrup. Formålet med temadagen er, at belyse de vigtige spørgsmål og aspekter omkring asbest.
Asbest er teknisk set et fantastisk godt materiale – ærgerligt, at det er så sundhedsskadeligt. Asbestens gode egenskaber betyder, at asbest har været anvendt til utallige formål op til en gang i 1970’erne, hvor det blev forbudt at anvende i de fleste industrialiserede lande. Asbesten sidder stadig i masser af bygninger, tekniske installationer og industrianlæg, hvor de ikke gør skade med mindre man ”forstyrrer” materialet så fibrene frigøres. Det kan være vanskeligt at se på et materiale, om det indeholder asbest eller ej - men man SKAL vide, om der er asbest i de bygninger eller de anlæg, man har ansvar for.

Det er ikke til at se det
Teknologisk Institut har undersøgt en lang række materialer, der ved første øjekast ikke er så ud til at indeholde asbest, men en grundig undersøgelse viste, at der alligevel var asbest tilstede – endda den særlig farlige blå asbest.Vi har også set eksempler på brandisolering, bl.a. til offshorebran-chen, hvor materialet ved første øjenkast lignede asbest, men hvor det viser sig ikke at indeholde asbest.

En asbest-sag skal ikke blot håndteres korrekt rent teknisk. På grund af asbestens farlighed er der en voldsom skræk for asbest. Det bety-der, at sagen let kan komme ud af kontrol og skabe unødig frygt blandt ansatte og beboere eller uønsket omtale f.eks. i massemedierne.

Hvad skal man gøre?
Teknologisk Institut sætter fokus på asbestproblematikken på en temadag den 3. juni i instituttets afdeling i Taastrup. Formålet med temadagen er, at belyse de vigtige spørgsmål og aspekter omkring asbest – spørgsmål, som man skal være opmærksom på i forbindelse med ombygning, renovering eller nedrivning af bygninger, tekniske installationer og industrianlæg.

Temadag om asbest kort fortalt

Tid og sted: Teknologisk Institut i Taastrup, tirsdag den 3. juni 2008

Formålet med temadagen er, at belyse de vigtige spørgsmål og aspekter omkring ”asbest-spøgelset”, som man skal være opmærksom på i forbindelse med ombygning, renovering eller nedrivning af bygninger, tekniske installationer og industrianlæg.

Temadagens indlæg i overskrifter:
Hvor farlig er asbest? ved Charlotte Brauer, læge, Arbejdsmedicinsk Klinik, Glostrup Hospital.
Hvilke regler gælder der? ved Poul Jønsson, tilsynsførende, Arbejdstilsynet.
Hvem gør hvad? ved Niels Trap, seniorkonsulent, Golder Associates A/S.
Hvordan analyserer og måler man asbest? ved Pia Wahlberg, laboratorieleder, Teknologisk Institut.
Hvordan sanerer man for asbest? ved Steen Knudsen, adm. Direktør, ABVAC.
Erfaringer fra en meget omtalt asbestsag ved Malene Bresson, HR-chef, DSB.



Kilde: Teknologisk Institut

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094