23948sdkhjf

Hædret for samarbejde mellem uddannelse og erhvervsliv

Jens Winther, direktør for vinduesproducenten VELFAC og Gunnar Eriksen, studieleder på VIA University College får pris for vellykket samarbejde.
Jens Winther, direktør i vindues- og facadevirksomheden Velfac, og Gunnar Eriksen, studieleder på professionshøjskolen VIA University College modtog onsdag FUHU´s internationaliseringspris 2008.

Prisen på 25.000 kr. uddeles hvert år til en eller flere modtagere, som har gjort en særlig indsats for at fremme den internationale dimension i en uddannelse med relation til det merkantile område. Den blev overrakt prismodtagerne af Anders Geertsen, direktør for Videnskabsministeriets styrelse for internationalisering af uddannelserne, CIRIUS.

Anders Geertsen motiverede valget af prismodtagere med det omfattende samarbejde, som VIA og Velfac har indgået.

VIA, hvori indgår bl.a. det tidligere CVU Vitus Bering i Horsens, tilbyder både mellemlange videregående uddannelser og erhvervsuddannelser i det midtjyske område. Den tilbyder bl.a. en række teknisk-merkantile uddannelser, hvor der går et stort antal udenlandske studerende.

Mange af disse får gennem et uddannelsesophold på Velfac praksiserfaring, som styrker deres mulighed for at få job i Danmark, i deres hjemland eller i et tredje land. Velfac får gennem samarbejdet kontakt med veluddannede unge fra lande, som virksomheden eksporterer til eller har produktion i.

Muligheden for, at udenlandske studerende kan komme i relevante studie- og praktikjob i velfungerende virksomheder under deres ophold i Danmark, er af stor betydning både for mange studerendes udbytte af opholdet i Danmark og for det danske samfunds mulighed for at tiltrække og fastholde dygtige udenlandske medarbejdere

Kilde: FUHU

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078