23948sdkhjf

Bogense-byggeri sigter mod FN-krav

26 ny- og ombyggede handicapboliger på Bognæs i Bogense får tilført 29,5 millioner.
Handicapboligerne på på Bognæs i Bogense trænger til et ansigtsløft, og det får de nu i form af de 29,5 mio. kr. Pengene er netop bevilliget af regionsrådet i Region Syddanmark.

Moderniseringen af Bognæs kommer til at foregå ved, at de nuværende boliger ombygges til 12 opdaterede boliger, eksisterende rum på det nuværende Bognæs ombygges til fire boliger og dertil kommer 10 nybyggede boliger, der bygges på en nabogrund, som er indkøbt til formålet.

- Med den kommende modernisering kommer
Fakta: Det nye Bognæs
- 26 boliger – 16 ombyggede og 10 nye boliger.
- Det fremtidige Bognæs deles op i tre huse med henholdsvis otte, otte og 10 boliger
- Serviceområder, der er tilknyttet borgerne
- Renoveret sansehave
- Aktivitetsområder
- Administration
vi væk fra institutionstanken og tager i stedet udgangspunkt i borgernes behov. Desuden vil vi med de kommende bygninger opfylde FN’s handicapkonvention, der siger, at handicappede borgere skal have mulighed for at bo og opholde sig i flere forskellige og tilpassede former for byggeri, siger udvalgsformand for psykiatri- og socialudvalget, Thies Mathiasen.

En tilkøbt nabogrund gør det også muligt at reetablere den sansehave, der har været tilknyttet centeret. Haven har stor betydning for beboerne på centeret, og netop beboernes behov er fokus i den kommende byggeproces.

Det nye Bognæs vil blive opbygget omkring temaerne bevægelse og natur, der blandt andet vil komme til udtryk i valget af farver og kunst på væggene.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126