23948sdkhjf

Velfac vejleder om energirigtig vinduesrenovering

Det kan altid betale sig at investere i en energirigtig vinduesrenovering. En familie kan generelt spare flere tusind kroner årligt ved at udskifte gamle vinduer med nye og energirigtige. Men renoveringen bliver først en rigtig god investering, hvis man tænker i helheder, når der købes vinduer.
Energirigtig vinduesrenovering er en rigtig god investering.

Skal der renoveres vinduer, så tænk i energi og verdenshjørner. Det kan gøre forskellen på en god og en rigtig god investering.

Det kan altid betale sig at investere i en energirigtig vinduesrenovering. En familie kan generelt spare flere tusind kroner årligt ved at udskifte gamle vinduer med nye og energirigtige. Men renoveringen bliver først en rigtig god investering, hvis man tænker i helheder, når der købes vinduer. Det betyder, at man også skal se på vinduets placering i forhold til sol og skygge – i stedet for kun at se på vinduets isoleringsevne.

Det bedste køb er ikke altid det dyreste
- Et vindue skal købes efter, hvor det sidder i forhold til dagslys og solvarme. Et hus skal nemlig have forskellige vinduer på nord- og sydsiden, hvis det skal have den mest økonomiske og energirigtige vinduesløsning, fortæller Finn Kræfting fra Velfac A/S og fortsætter:

- Vinduer, der vender mod syd, sydøst eller sydvest giver et stort plus på energikontoen pga. den store mængde gratis solvarme. Det betyder, at vinduer, der vender mod disse verdenshjørner, ikke behøver at have samme U-værdi som dem, der ligger i skygge. Der er altså ingen grund til at købe de dyre ekstra isolerede vinduer, hvis de skal sidde i en solrig facade. Vinduer, der vender mod nord eller er meget i skygge, yder derimod ikke noget til energikontoen, fordi de ikke får gratis solvarme. Derfor skal nordvendte vinduer være ekstra velisolerede og have en lav U-værdi.

Store sydvendte vinduespartier med slanke rammer er gode i energiregnskabet
Vil man udnytte den gratis solvarme bedst muligt, skal man sætte store vinduespartier med slanke rammer i mod syd. Det vil have en god effekt på det samlede energiregnskab. Efter de seneste ændringer af bygningsreglementet regnes den gratis solvarme med i den samlede energiberegning. Derfor er det ikke længere vinduets isoleringsgrad, der alene afgør, om et vindue er energirigtigt. Efter de nye regler, gør man energibalancen op ved at se på et vindues evne til at lede solens varme ind i huset uden at lade den slippe ud igen.

- Den nye måde at tale om energibalance på betyder, at store sydvendte vinduespartier med slanke rammer er gode i energiregnskabet, fordi de slipper meget solvarme ind. Vinduer fra Velfac har altid haft de slanke rammer og sprosser, men nu bliver vi belønnet for det, afslutter Finn Kræfting.

Kilde: Velfac - www.velfac.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093