23948sdkhjf

Her er fremtidens Bispebjerg

Vinderprojektet i konkurrencen om Akuthuset på Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg er nu afsløret.
KHR Arkitekter, WHR Architects og Arup Denmark står i spidsen for det team, som netop er kåret som vinder af projektkonkurrencen om fremtidens hospital på Bispebjerg.

Med på teamet er desuden underrådgiverne Grontmij, Schønherr og Lohfert & Lohfert.

Vinderprojektet består af seks længebygninger med en sammenhængende base, som fortsætter det fredede Bispebjerg Hospitals struktur af enkeltstående bygninger op mod Tuborgvej.

Om projektet
Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg skal opføres frem til 2025 på Bispebjerg Hospitals område.

Projektet består af fem delprojekter, hvoraf det største er Akuthuset med et budget på 1,6 mia. kr. Desuden opføres et parkeringshus, en Laboratorie- og Logistikning og Ny Psykiatri Bispebjerg, mens eksisterende bygninger renoveres.

Projektet er finansieret af Kvalitetsfonden med 2,95 mia. kroner og af Region Hovedstaden med 1,03 mia. kroner.
- Indretningen af sengeafsnittene er helt nytænkende. Blandt andet er sengestuerne indrettet, så patienterne lettere selv kan komme ud på badeværelset, så vi mindsker risikoen for faldulykker og de hurtigere bliver selvhjulpne. Det vil gøre en kæmpe forskel for patienterne, siger vicedirektøren for Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, Claes Brylle Hallqvist, der er overordnet ansvarlig for det store byggeprojekt.

Også personalet kan se frem til bedre arbejdsvilkår, supplerer hospitalsdirektør, Janne Elsborg:

- Fra personalets arbejdsplads centralt i sengeafsnittet, kan personalet overskue 90 procent af afsnittet på grund af vinklingen af gangene. Og indretningen af sengestuen gør, at personalet let kan kigge ind og få øjenkontakt med patienten uden at skulle gå helt ind. Det vil øge trygheden for patienterne og lette medarbejdernes arbejde.

Internationalt team med stor erfaring
Ifølge Claes Brylle Hallqvist er vinderteamet kendetegnet ved en bred erfaring fra hospitalsbyggerier i både Danmark og udlandet.

- Både konsortiet og underrådgiverne har nogle virkeligt stærke danske og internationale profiler, som vi glæder os til at arbejde sammen med. Jeg forventer, at vi sammen kan udvikle et fantastisk hospital og skyde nogle genveje ved at lære af erfaringerne fra andre hospitalsbyggerier, siger Claes Brylle Hallqvist.

Første skridt bliver at gennemgå projektet og rette op på nogle forhold, der har ændret sig i løbet af den halvandet år lange konkurrenceperiode.

- For eksempel medfører travlheden på Akuttelefonen nogle justeringer i Akutmodtagelsen. Og så skal vi have en masse brugere på banen til, for eksempel, indretning af rum. Jeg glæder mig til, at vi endelig kan blive mere konkrete, siger vicedirektøren.

Integrerer byen med hospitalet
Med et budget på 1,6 milliarder kroner er Akuthuset det største delprojekt i Nyt Hospital Bispebjerg og kommer til at udgøre hjertet i byggeprojektet.

Akuthuset omfatter blandt andet akutmodtagelsen, røntgen, operationsgang, cirka 600 sengestuer og selve ankomsten til hospitalet. Det er et stort byggeri på 66.000 kvadratmeter, som bliver gjort mere menneskeligt ved hjælp af mange nicher og fint bearbejdede facader.

- En af de politiske visioner har været at invitere den omgivende by ind på hospitalsområdet. Det bliver realiseret ved, at det nye hospital får en gennemgående, offentlig taghave, som forbinder ankomstpladsen på langs gennem Akuthuset til den nordlige park mod Tuborgvej. Vi har mange hospitalsbyggerier i Region Hovedstaden, men jeg synes det er spændende her at opleve samspillet med de fredede bygninger, som giver patienten en særlig oplevelse af helende arkitektur, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (A).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082