23948sdkhjf

Alvar Aalto - Dimensions on Wood

En udstilling på Kunstakademiets Arkitektskole vise Alvar Aaltos brug af træ både som materiale og som symbol. Udstillingen åbner i dag, den 17. april 2008.
I Alvar Aaltos arkitektur er træ vigtigt både som materiale og symbol. Aalto fremhævede træets biologiske karakter og træets forhold til menneske og natur i mange forskellige sammenhænge i sin arkitektur. Træet er let, enkelt at bearbejde, rart at røre ved, varmt og formfuldendt. Det var vigtige kvaliteter for Aalto. Som en kontrast til rationalistiske stål, glas og betonbyggerier fremhæver Aaltos arkitektur bløde værdier, en arkitektur der er tæt på natur og menneske.

Denne udstilling præsenterer Aaltos forhold til tradition, fornyelse og natur, som er udtrykt igennem materialevalg, konstruktion, rytme, detalje og form. Udstillingens fotografier og tegninger viser Alvar Aaltos arkitektur og hans brug af træ i forskellige bygninger fra Villa Flora i 1920’erne til Nordens Hus i Reykjavik i slutningen af 1968. Modellerne fremhæver især Villa Kokkonen fra 1960’erne og Skovpavillonen fra landbrugsudstillingen i Lapua fra 1938. Der vises også originale modeller fra Alvar Aalto Museets arkiver.

Udstillingens budskaber og eksempler på arkitektur og detaljering er aktuelle ikke mindst set i lyset af den anvendelse, som træet har fået i de nyeste, industrielt producerede og billigere boligbyggerier i københavnsområdet. Udstillingen kan derfor indgå i den aktuelle debat om arkitekturens opgave, form, fremstilling og udfordringer i nutiden.

Fakta om udstillingen
Dato: 17.04.08 - 18.05.08
Sted : Kunstakademiets Arkitekskole, Danneskiold-Samsøes Allé 51, Holmen
Tidspunkt: Alle dage 12-18

Udstillingen er organiseret af Alvar Aalto Museet.
Udstillingsarkitekt: Architects Davidsson.
Sponseret af the Nordic Cultural Foundation og byen Jyväskylä.
Udstillingen er kommet til København i et samarbejde mellem Kunstakademiets Arkitektskole og Alvar Aalto Museet.
Udstillingsleder: Peder Duelund Mortensen.



Kilde: Kunstakademiets Arkitektskole

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.075