23948sdkhjf

Spot på intelligente facadesystemer

”Tænk mindre i solceller og mere i dynamiske facader”, lyder det fra en af Danmarks førende facadeforskere forud for konference om dynamiske facader i energieffektivt byggeri.
Byggebranchen og især arkitekter og bygningsejere bliver snart nødt til at tænke mindre i solceller og mere i dynamiske facader, hvis deres byggeprojekter i de kommende år skal leve op til BR15 og BR20.

Det mener en af Danmarks førende facadeforskere, civilingeniør Kjeld Johnsen, som er seniorforsker ved Statens Byggeforskningsinstitut (SBi):

- Solcellerne må nærmest betragtes som en nødløsning. De skaber rigtigt nok bæredygtig energi, men kun når solen skinner. Solcellerne reducerer ikke energiforbruget, og det er i virkeligheden dét, der er brug for. Her vil dynamiske facader blive vejen frem, siger Kjeld Johnsen, der har arbejdet med energi, indeklima og lys i mange år.

Konference skal give bred indsigt
De skærpede krav og udviklingen på området er baggrunden for, at Aalborg Universitet og udviklingsvirksomheden Art Andersen har valgt at stable en konference om dynamiske facader på benene.

Konferencen afholdes i København den 22. september og er målrettet de aktører i byggebranchen, der arbejder professionelt med dynamiske facader, primært store arkitekthuse, bygningsejere og bygherrer.

Formålet er at samle nøglepersoner på området for at stille skarpt på dynamiske facader og svare på spørgsmål såsom:

Hvad er fordelene?
Er byggeindustrien klar?
Hvordan påvirker vi udviklingen?
Vil bygherrer investere i dynamiske facader?
Hvad gør man i udlandet?

En lang række oplægsholdere og førende arkitektvirksomheder kommer for at dele viden og erfaringer, blandt andet omkring udvalgte dynamiske facadeprojekter i Europa, avancerede facadeprojekter i projekteringsfasen og allerede udførte danske projekter. Deltagerne på konferencen får også indsigt i den seneste forskning på området fra førende facadeeksperter fra praksis og fra AAU.

Funktion og æstetik kombineret
Hos Art Andersen, som blandt andet står bag facadesystemet Energy Frames, håber business developer, Michael Felthaus, at se mange arkitekter og bygningsejere til konferencen:

- Det er jo dem, som lige nu står med de største udfordringer, og derfor vi vil gerne gøre en ekstra indsats for, at de ser så mange facetter af dynamiske facadeløsninger som muligt. Forhåbentlig vil flere få øjnene op for de mange funktionelle og æstetiske muligheder, intelligente facadesystemer tilbyder, så vi kan sikre, at der bygges endnu flere velfungerende projekter, siger han.

Tid og sted
Konferencen finder sted tirsdag den 22. september 2015, klokken 08.45-17.00 på Aalborg Universitet, A.C. Meyers Vænge 15, 2450 København SV.

Tilmelding er gratis og kan gøres på artandersencph.dk/tilmeld
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094