23948sdkhjf

Byggeri af kæmpe OPP-projekt går i gang

Region Midtjylland og konsortiet Team KPC stikker spaden i jorden til et nyt psykiatrisk center i Skejby, der bliver det hidtil største OPP-projekt af sin art.
Et nyt psykiatrisk center skyder snart op af jorden ved siden af Aarhus Universitetshospital i Skejby. Psykiatrisk Center i Skejby bliver 50.000 kvadratmeter stort og forventes at stå klar medio 2018 og tage imod de første patienter i januar 2019.

Byggeriet udføres som et offentligt-privat partnerskab (OPP), og bliver det største OPP-projekt af sin art i Danmark hidtil. Konsortiet Team KPC, bestående af KPC Herning A/S (opførelse) og pensionsselskabet PKA (investor) og Wicotec-Kirkebjerg (drift og vedligehold), skal stå for byggeriet.

- Med det nye Psykiatriske Center fører vi visionen for psykiatrien i Region Midtjylland ud i livet, så vi forhåbentlig kan tilbyde bedre behandling og nedsætte overdødeligheden blandt vores psykisk syge borgere. Det kan vi blandt andet ved at forstærke samarbejde mellem psykiatrien og somatikken, og den mulighed får vi nu, når Psykiatrisk Center flytter ud til DNU, siger regionsrådsformand for Region Midtjylland, Bent Hansen.

I gang før planlagt
I KPC glæder direktør, Peter Christophersen, sig også over samarbejdet, og at byggeriet nu går i gang:

- Vi har haft et rigtig godt samarbejde med det kliniske personale og projektmedarbejderne fra Region Midtjylland. Det betyder, at vi nu kan sætte spaden i jorden til det nye Psykiatriske Center seks måneder før planlagt, siger han.

Det nye psykiatriske center er tegnet af Arkitema med Grontmij som rådgivende ingeniør og opføres i forbindelse med Det Nye Universitetshospital i Aarhus, DNU. Det bliver dermed nærmeste nabo til den somatiske del af Aarhus Universitetshospital. De 50.000 m2 koster 1,3 mia. kr. at opføre og fordeles med 10.000 m2 til retsmedicinsk afdeling og 40.000 m2 til børne- og voksenpsykiatrien. Der indrettes i alt 260 psykiatriske sengepladser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094