23948sdkhjf

SEB Pension vil opføre 110 boliger i Odense

Gammelt industribyggeri omdannes til boliger.
SEB Pension vil omdanne og fortætte det gamle Sukkerkogeri på Vesterbro i Odense med opførelse af 110 boliger i karrébebyggelse i 3-5 etager og rækkehuse i 2-3 etager.

Det skriver Byens Ejendom, nyhedsmedie for Videnscenter for Byudvikling.

Grunden er siden 1980'erne stort set ryddet for alle oprindelige fritliggende bygninger, og i dag består fabriksanlægget af hovedbygningen, et større sukkerlager fra 1939 og en fabriksbygning, der i dag er sammenbygget med et byggemarked.

Sukkerlageret fra 1939 er ombygget til lejligheder, men kan stadig aflæses som en fabriksbygning, der hører til Sukkerkogeriet. I SEB Pensions planer for området bevares de mest markante af Sukkerkogeriets bygninger bevares, mens mindre markante bygninger nedrives.

Planforslagene for det kommende boligbyggeri har været i 8 ugers offentlig høring. Der er indkommet 5 høringssvar, som blandt andet omhandler vej- og parkeringsforhold, bebyggelsestæthed og områdets anvendelse til boliger i stedet for til kultur. Lis Andreasen, der er formand for Byforeningen for Odense udtrykker i et høringssvar skuffelse over, at der ikke planlægges højere og tættere byggeri i området.

- Skal Odense udvikles hen imod den storby politikerne taler om, er Sukkerkogeriet centrale placering lige præcis stedet, hvor kommunens egne intentioner om fortætning og kritisk masse skal tages alvorligt. En rækkehusbebyggelse, som vist i lokalplanforslaget, hører ikke til på en så central placering i en storby, lyder det ifølge Byens Ejendom fra Lis Andreasen, som henviser til områdets nærhed til Odenses kommende letbane.

Fra forvaltningen lyder svaret dog, at rækkehusene opføres i 3 etager, og det understreges, at "byhuse er en attraktiv boligform, der kan danne et bynært alternativ til parcelhuset for blandt andet børnefamilier og findes allerede i ældre udgave i Vesterbrokvarteret umiddelbart nord for Sukkerkogeriet". Forvaltningen indstiller derfor også, at lokalplanforslaget vedtages i By- og Kulturudvalget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078