23948sdkhjf

Carlsberg Byen får 600 almene boliger

En aftale mellem Københavns Kommune og Carlsberg Byen P/S betyder, at et stort antal ungdomsboliger og almene familieboliger vil stå klar til indflytning i 2018.
I Carlsberg Byen vil cirka en femtedel af boligerne være forbeholdt borgere, som måske ellers ikke ville have råd til en bolig i det nye byområde.

Konkret er der tale om cirka 400 almene ungdomsboliger og 200 almene familieboliger. Byggeriet ventes påbegyndt i 2017.

- København drøner derudaf og der er rift om boligerne. Vi skal holde fast i, at der skal være plads til alle slags mennesker i København. Her er almene boliger en fantastisk måde at sikre, at vi bliver ved med at have en blandet by, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Oprindeligt havde Carlsberg forpligtet sig på 10 procent almene boliger, men med den nye aftale når andelen op over 20 procent.

- Nu har vi sikret, at der bliver almene boliger i det, som tegner til at blive et utrolig flot og attraktivt område i København, og det er jeg meget tilfreds med, siger Frank Jensen.

Et flertal på Københavns Rådhus har i de senere år arbejdet for at sikre, at flere folk med lav- og mellemindkomster har råd til at bo i byen. Konkret er målet, at der i 2025 skal være opført 8.200 nye almene boliger.

Hidtil har det ikke været muligt for Københavns Kommune at kræve almene boliger, når private grundejere ville bygge. Men det blev ændret, da Folketinget i begyndelsen af dette år vedtog, at kommunerne nu kan kræve, at op til 25 procent af boligerne skal være almene.

- Det nye værktøj betyder, at vi undgår at dele rig og fattig op i små kolonier, og dermed har vi mulighed for at samle København bedre, når vi får flettet almene boliger ind i de nye byudviklingsområder, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).

Den endelige placering er ikke helt på plads endnu, men det ligger fast, at boligerne opføres i den østlige del af Carlsberg Byen tæt ved Vester Fælledvej og den nye Carlsberg Station, der åbner i sommeren 2016. Netop i dette område tager Carlsberg Byen fra 2016 imod 10.000 studerende, når UCC åbner. Derudover er det planen, at der skal opføres en ny Europaskole i området.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094