23948sdkhjf

Ny bydel ved vandet

Cobe og Rambøll står bag nyt oplæg, som foreslår at samle Koldings to marinaer. I løbet af de næste år kan der bygges en helt ny bydel ved vandet.
Sejlerne, bestyrelserne i lystbådehavnen og Kolding Havn samt Kolding Kommune har det seneste stykke tid arbejdet på et fælles oplæg.

Det giver bådejerne optimale betingelser og åbner for en række attraktive boliger direkte ved vandet. Det sker i en tid, hvor indbyggertallet stiger eksplosivt, og der er et stort behov for flere boliger.

Et projekt i tre faser
Forslaget lægger op til at bygge en skovby, en promenade og en fjordby, ligesom havnen med 1.000 bådpladser bliver en af Danmarks største havne.

Første fase bliver at samle de to nuværende marinaer og så småt inddrage vandet til fremtidigt boligområde. I anden fase kan boligerne bygges, når den nye jord er klar. I tredje fase kan der arbejdes med størrelsen på den nye bydel.

- Det betyder, at vi kan komme i gang med at få bygget havnen ret hurtigt. Og forslaget tilgodeser sejlerne, da vi også får bedre plads til vinteropbevaring af 500 både, mod under 300 i dag, siger Finn Mortensen, formand Kolding Lystbådehavn, i en pressemeddelelse.

Foruden boliger skal der være promenade, cafeer og andet erhverv i stueetagen og parkering. Der er skitseret en attraktion yderst mod vandet. Det er nødvendigt at udbygge den sydlige lystbådehavn, idet den nordlige lystbådehavn skal flytte. Erhvervshavnen har behov for udvidelse, og Marina Nords lejeaftale udløber.

Private investorer skal på banen
Lystbådehavnen og kommunen går nu i tæt dialog med relevante myndigheder og organisationer. Den overordnede plan skal detaljeres og fastlægge placeringen af de enkelte funktioner.

Dertil kommer det tekniske arbejde for landfill, miljøredegørelser og lokalplan. Byrådet ønsker også en mere detaljeret tidsplan.

- Den kraftige vækst i Kolding har generet tiltrukket interesse fra investorer, fordi der er et marked for boliger til mange nye indbyggere. Så vores mål er, at den ambitiøse plan blandt andet skal finansieres ved, at private investorer skal være med til at bygge den nye bydel, siger en optimistisk Jørn Pedersen, borgmester i Kolding Kommune.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08