23948sdkhjf

Fra idrætshal til vandkulturhus

En revolutionerende idé bliver til virkelighed i Thyborøn.
Da Thyborøns lille svømmesal måtte lukke på grund af dårlig stand, fik bestyrelsen i Thyborøn Fritidscenter en idé:

Hvorfor ikke bygge et helt nyt vandkulturhus i den ene af fritidscenterets to almindelige idrætshaller?

Et nyt vandkulturhus kunne tilbyde indbyggerne i Thyborøn mulighed for at dyrke mange flere vandaktiviteter i tidssvarende rammer og arkitektur.

Der var kun en hage ved idéen. Det var aldrig gjort før.

Med støtte fra Lokale og Anlægsfonden Thyborøn Fritidscenter sidste år en arkitektkonkurrence. Den blev vundet af Arkitektfirmaet Nøhr & Sigsgaard. Nu realiseres for første gang et projekt, hvor et ’tørt’ idrætsbyggeri skal omdannes til vandaktiviteter.

Det er lykkedes for arkitekterne at bruge en almindelig idrætshal som afsæt for at tegne et udadvendt vandkulturhus med stærk visuel kontakt mellem den nye del til vandaktiviteter og de traditionelle idrætshalaktiviteter.

- Vandkulturhuset i Thyborøn er på mange måder et banebrydende projekt med stor værdi som eksempel for andre steder, hvor idrætshaller står lidt tomme. Projektet viser, hvordan vandaktiviteter pludselig kan blive tilgængelige i idrætshaller. Ingen har tidligere turdet tænke tanken om at skabe en facilitet til vandaktiviteter i et ”tørt” idrætshalbyggeri. Men det er en oplagt mulighed, når gamle idrætshaller skal have nyt liv og flere brugergrupper, siger arkitekt i Lokale og Anlægsfonden, Anna Hassel.

Fire bassiner og nye opholdsområder
Vandkulturhuset kommer til at fylde to tredjedele af det eksisterende halbyggeri. I alt 1.020 m². De resterende 480 m² vil fortsat blive benyttet til fx gymnastik, badminton, fitness og ungdomsklub samt ankomstområde. Vandkulturhuset får fire bassiner, blandt andet med faciliteter til søredning. Som et stærkt arkitektonisk indslag udstyres vandkulturhuset med en foldet loftsflade, hvor folderne skaber de visuelle rammer omkring hver enkelt bassin.

Et promenadedæk mellem bassinerne gør det muligt at nyde udsigten til de omkringliggende diger og udeareal. Der kommer to opholdsområder på hver 80 m². Det ene får direkte kig til vandkulturhusets aktiviteter, mens det andet får direkte forbindelse til den eksisterende café på 1. sal.

Mellem vandkulturhusdelen og den almindelige idrætshaldel opføres en multifunktionel vægzone, der kan bruges aktivt til klatring, men også fungerer som et gigantisk ’møbel’ til ophold og udsyn mellem aktiviteterne på hver side af væggen.

Projektet med omdannelse af idrætshal til vandkulturhus vil koste 35 mio. kr. Lokale og Anlægsfonden støtter projektet med 11 mio. kr. under forudsætning af efterfølgende kommunal medfinansiering fra Lemvig Kommune. I alt forventes projektet at koste ca. 46 mio. kr. inklusiv etableringen af helikopterattrappen til søredningsøvelser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093