23948sdkhjf

Hoffmann skal bygge nyt UC Syd-campus

Byggeriet af University College Syddanmarks nybyggeri i Aabenraa bliver en sag for Hoffmann, Henning Larsen Architects og Rambøll.
Lige før sommerferien satte University College Syddanmark navn på det team, der skal stå for byggeriet af nye faciliteter til UC Syds pædagog-, socialrådgiver- og sygeplejerskeuddannelser.

Totalentreprenør på byggeriet bliver Hoffmann, der har Henning Larsen Architects og Rambøll som rådgivere.

- Det bliver et rigtig godt hus at være studerende i. Det er tænkt over lys, muligheder for gruppearbejde, rum til at delagtiggøre Aabenraas borgere i, hvad der foregår i huset, gode kantineforhold, gode arbejdspladser og en helhed som passer ind i Aabenraa som by. Og vi tror på, at hvis vi skaber de bedste muligheder, så skaber vi også de bedste studerende. Derudover er jeg sikker på, at en flot campus, som lever op til tidens krav, kan og vil tiltrække studerende, siger UC Syds næstformand, Bent Hansen.

En by i byen
Byggeriet har et budget på 100 millioner kroner og skal stå færdigt i 2017, hvor cirka 1.100 studerende og 70 ansatte flytter ind. Huset kommer blandt andet til at indeholde et centralt fællesrum, musik- og dramalokaler, natur/tekniklaboratorier, et læringscenter og en multisal.

For arkitekterne har den overordnede vision været at forme ’en by i byen’, hvor de forskellige delområder har deres egen identitet og særlige rumligheder. Det nye byggeri bruger derfor også rum som et strategisk redskab i den måde skolen er organiseret på:

- En by tilbyder en vifte af oplevelsesmuligheder og giver plads til forskellighed, og det vil vi gerne integrere i det nye campus. De forskellige identiteter i de enkelte områder gør det samtidigt let at orientere sig og finde vej, fortæller Peer Teglgaard Jeppesen, der er arkitekt og partner i Henning Larsen Architects.

Byggeriet er designet med udgangspunkt i et logisk og overskueligt rumforløb, der sikrer huset en høj grad af fleksibilitet og en lang levetid. Fleksibiliteten i byggeriet kommer desuden til udtryk i en dobbelt- eller tredobbelt anvendelse af de forskellige bygningskomponenter.

Dagslyset i fokus
Derudover spiller dagslyset en vigtig rolle i bygningsdesignet, hvor dagslys er anvendt som virkemiddel til at koble rum og læring.

Peer Teglgaard Jeppesen peger på, at forskning har vist, at elever opnår 5-14 procent højere score i test og lærer 20-26 procent hurtigere i rum med godt dagslys. Samtidig bidrager dagslyset til skabelsen af en særlig atmosfære på udvalgte steder i bygningen.

Dagslysets vigtige rolle er samtidig den primære årsag til at huset er designet i ét plan. Den lave etagehøjde gør det muligt at trække dagslys ind i bygningen fra flere vinkler.

Hoffmanns team vandt konkurrencen i et felt, som desuden havde deltagelse af totalentreprenørerne A. Enggaard, NCC, Co Michelsen og C.C. Contractor.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.069