23948sdkhjf

Nu skal Kolding i mål med akutsygehus

Ny bevilling på 22 millioner fra regionsrådet.
De sidste brikker er faldet på plads omkring Koldings nye akutsygehus.

Med en ny bevilling på 22 millioner kroner vil regionsrådet sikre, at det bliver et fuldt funktionsdygtigt akutsygehus for hele Trekantsområdet.

- Der er ingen tvivl om, at det var en ambitiøs sygehusplan, regionsrådet søsatte i 2007. Derfor er det en stor glæde, at vi med den sidste planlagte bevilling vil få et fuldt funktionsdygtigt akutsygehus i Kolding til gavn og glæde for patienterne, siger regionsrådsformand Stephanie Lose, (V).

Byggeriet, som skal afsluttes i 2017, har været i gang siden 2009, og ud over den markante sengebygning, der kan ses fra store dele af Kolding by, er der blandt andet opført et Mor-Barn Center, et kapel, et parkeringshus og en helikopterlandingsplads, hvorfra der er direkte adgang til afdelingen Fælles Akutmodtagelse.

Alle akutte patienter vil blive modtaget i akutmodtagelsen, og de vil uanset tidspunkt blive mødt af et team af specialister, som hurtigst muligt kan yde den bedst tænkelige hjælp.

- På akutsygehusene kommer patienterne til at opleve, at deres behov i langt højere grad er tænkt ind i sygehusets funktioner og arbejdsgange. Vores mål er, at borgerne skal opleve, at sundhedsvæsenet er til for dem og ikke omvendt, siger Karsten Uno Petersen (S), der er formand Innovationsudvalget i Region Syddanmark.

Bevillingen på 22 millioner kroner skal blandt andet bruges til tre ekstra intensivstuer og en skopistue til kikkertundersøgelser. Når byggeriet står færdigt, har sygehuset i Kolding også fået en ny hovedindgang og 216 enestuer med eget bad og toilet i sengebygningen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078