23948sdkhjf

- Stort uudnyttet potentiale i varmegenvinding

Offentligt tilskud og forslugne apparater gør det attraktivt at udskifte nu, mener Energiauktion.dk
Gamle ventilationsanlæg er en værre energisluger, og med det aktuelle energitilskud fra staten er det en rigtig god fidus at investere i ventilation med varmegenvinding.

Det mener Kenneth Lykkedal Larsen Wang, som er direktør hos den uafhængige formidler af energiprojekter, Energiauktion.dk.

Især rigtigt mange små og mellemstore virksomheder har et kæmpe potentiale, som bare venter på at blive realiseret, mener han.

- Udskiftning af ventilation sker stadig i altovervejende grad i tillæg til andre forbedringer, selv om besparelsesperspektiverne i en ventilationsudskiftning i sig selv er meget omfattende. Rigtigt mange især små og mellemstore virksomheder har nogle muligheder liggende her, som bare venter på at blive udnyttet, siger han.

Årsagen til det store besparelsespotentiale er først og fremmest, at ventilationssystemer med varmegenvinding reducerer de daglige driftsomkostninger betydeligt, påpeger han, og muligheden for energitilskud gør også udskiftningen mere økonomisk attraktiv.

Forsyningsselskaberne yder således tilskud på 40-50 øre per sparet kWh i forbindelse med energibesparelsesprojekter

For at opnå mest muligt i tilskud skal en ingeniør eller energikonsulent beregne de forventede energibesparelser. Jo større projektet og energibesparelsen er, desto mere kan man opnå i tilskud. Dernæst skal man ansøge om tilskud hos et forsyningsselskab, og ansøgningen skal være godkendt, før selve arbejdet og vareindkøbene kan gå i gang.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094