23948sdkhjf

NIRAS vinder med dristigt forslag til Israels Plads

I foråret 2009 begynder Israels Plads at undergå en fornyelse i området mellem Vendersgade og Ørstedsparken. Københavns Kommune har valgt et forslag fra NIRAS Konsulenterne, NIRAS og deres samarbejdspartnere BIRK NIELSEN Landskabsarkitekter og Planlæggere, arkitekterne COBE og billedhugger og professor Morten Stræde.
NIRAS Konsulenterne og NIRAS vinder med dristigt forslag om det ny Israels Plads.

Opponentudvalget, der bl.a. består af Ellen Braae, lektor på Arkitektskolen i Århus, René Kural, lektor på Kunstakademiets Arkitektskole, Carsten Thau, professor på Kunstakademiets Arkitektskole og Ulla Tofte, sekretariatschef for Golden Days konkluderer:

- Den plastiske konception af pladsen er overlegen. Forslaget er dristigt, behændigt udført i henhold til sin idé. Det opfylder så absolut en bred vifte af de ambitiøse forventninger, programmet anfører, og vil tilføre København en arkitektonisk begivenhed, der vil vinde opmærksomhed - også uden for landets grænser.

OTICON FONDEN har doneret 30 mio. til fornyelsen, hvilket svarer til ca. 50 % af de samlede anlægsudgifter.

Vinderprojektet for fornyelsen af Israels Plads bliver udstillet på Københavns Hovedbibliotek fra den 26. marts til og med den 16. april.

Kilde: NIRAS

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11