23948sdkhjf

Aarhus vil have boligvækst med plads til familier

Rådmandsforslag vil sikre 2000 nye familieboliger over fire år.
Befolkningen og byggeriet vokser i Jyllands største by, men antallet af nye familieboliger i den almennyttige boligsektor er ikke fulgt med udviklingen.

Det vil teknik og miljø-rådmand Kristian Würtz rette op på, skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

I de næste i fire år skal antallet af nye familieboliger i Aarhus vokse med 500 om året. Sidste år blev der bygget 20.

- Aarhus er inde i en fantastisk udvikling, og det er dejligt, at byen vokser. Men vi risikerer, at mange, også helt almindelige familier, vil få svært ved at finde en egnet bolig, som er til at betale. Den udfordring skal boligpolitikken stille skarpt på, siger Kristian

I sit forslag til en ny boligpolitik for Aarhus lægger rådmanden op til, at hver fjerde nybygget familiebolig skal opføres af de almene boligforeninger. Cirka 125 om året og 500 i alt over de næste fire år.

- Vi skal sikre en byvækst i social balance, og boligforeningerne skal være med til at sørge for, at vi kan huse alle de ganske almindelige familier, der gerne vil være aarhusianere. Det handler om at bygge stærke lokalsamfund, hvor mennesker med forskellige indkomster og boligbehov lever side om side, siger han.

Boligpolitikken er netop sendt i høring, og rådmanden opfordrer alle interesserede til at bidrage til, hvordan boligpolitikken i Aarhus skal tegne sig.

Antallet af aarhusianere forventes at stige fra 326.000 i 2016 til ca. 375.000 i 2030.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094