23948sdkhjf

Fem prækvalificerede til erhvervsgymnasium og banebro

Mercantec, Viborg Kommune og Realdania har udvalgt de teams, der skal konkurrere om udformningen af et nyt erhvervsgymnasium og en ny bro over baneterrænet i Viborg.
De fem teams er:
Arkitema Architects
Rambøll Danmark

Cubo Arkitekter
Møller & Grønborg
ISC Rådgivende Ingeniører
Esbensen Rådgivende Ingeniører

Henning Larsen Architects
Gottlieb Paludan Architects
Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue
HaCaFrø/Tyrèns

KPF Arkitekter
Effekt Arkitekter
Topotek1, Berlin
Moe A/S Rådgivende Ingeniører
ÅF Lighting

Tegnestuen Vandkunsten
Grønne & Jessen Arkitekter
Lyngkilde
Thornton Tomasetti
Professor Helle Matiasen


I slutningen af maj udskrev Viborg Kommune sammen med Mercantec og Realdania en projektkonkurrence om et nyt erhvervsgymnasium og en ny bro over baneterrænet i Viborg.

25 teams ansøgte om prækvalifikation, og der er nu udvalgt fem teams til selve konkurrencen, der har som ambition at skabe en bæredygtigt og levende bydel i området syd for Viborg Station. Der udpeges op til tre vindere, som efterfølgende inviteres til at deltage i et udbud med forhandling. Dette forløb forventes afsluttet i foråret 2016.

De fem teams skal komme med bud på:
- Et erhvervsgymnasium med et fremtidsorienteret studiemiljø til cirka 1.100 elever og 100 ansatte på den nordlige side af baneterrænet.

- En ny broforbindelse over banen, der skal fungere som et levende byrum til både bevægelse og ophold, samt som forareal til perronen.

- En overordnet bebyggelsesplan for de tilstødende arealer syd for banen.

Det nye erhvervsgymnasium får et omfang på cirka 13.000 kvadratmeter og er budgetteret til cirka 190 mio. kr. Den kommende Viborg Banebro får en længde på cirka 230 meter og ventes at koste omkring 60 mio. kr. at anlægge. Begge delprojekter forventes afsluttet ultimo 2018.

Viborg Baneby
Viborg Baneby omfatter et stort byområde omkring og syd for Viborg station, herunder erhvervsområdet omkring Marsk Stigs Vej og Erik Glippings Vej. Området er attraktivt blandt andet på grund af sin nærhed til stationen, handelscentret, det historiske bymiljø og de naturskønne arealer ved Søndersø. Viborg Byråd vedtog i 2013 en helhedsplan for området. Et kommuneplanforslag, der omsætter visionerne i helhedsplanen til konkret planlægning forventes endelig vedtaget efteråret 2015.

"Banebroen" er navnet på den nye cykel- og gangforbindelse, der skal skabe sammenhæng på tværs af banen og ændre Viborg Baneby fra et isoleret forstadsområde til en levende og bæredygtig bydel. Viborg Byråd har afsat 42 mio. kr. inkl. Fondsafgift, og Realdania har givet tilsagn om at støtte Banebroen med 25 mio. kr.

Viborg Byråd har herudover i budgettet for 2015-2018 afsat 58 mio. kr. til medfinansiering af andre infrastrukturprojekter i Viborg Baneby, såsom stationsparkeringspladser, Hærvejen, ny fordelingsvej, Den Grønne Sti, mm. Byrådet investerer samlet ca. 191 mio. kr. i banebyområdet, inklusiv ny banevej og Banebroen.

Læs mere på viborg.dk/baneby
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.092