23948sdkhjf

Grønt lys til flere københavner-boliger

Nu begynder udviklingen af op mod 130.000 etagemeter på Sundmolen i Københavns Nordhavn. Horsens-virksomheden Casa står bag det første boligprojekt.
Hidtil har udviklingen i Københavns Indre Nordhavn primært koncentreret sig om Århusgadekvarteret.

Men onsdag aften vedtog Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune lokalplanen for Sundmolen. Dermed kan udviklingen begynde på holmen, der ligger lige nord for Århusgadekvarteret.

I praksis kommer udviklingen af Sundmolen til at finde sted i to faser. På den sydlige del af holmen, som vender over mod Århusgadekvarteret, kan udviklingen sættes i gang med det samme. Den nordlige del kan først bebygges, når containerterminalen flyttes til Oceankaj. Dette sker tidligst efter 2019.

Casa går i jorden til januar
Allerede i marts 2014 indgik selskabet bag udviklingen af området, By & Havn, den første aftale om grundsalg på Sundmolen – selvfølgelig betinget af den nu godkendte lokalplan for området.

Køberen var et konsortium bestående af Casa A/S og CapMan Nordic Real Estate, og aftalen omfatter et byggefelt samt en option på to øvrige byggefelter – i alt op til 20.000 etagemeter boliger svarende til 15 procent af den samlede byggeret på Sundmolen.

- Med lokalplanen på plads venter nu en del forberedelse fra By & Havns side. Vi håber at gå i gang med byggeriet til i januar, fortæller kommunikationschef Dorthe Paradowski fra Casa til Building Supply.

Arkitema tegner projektet til det første byggefelt, der kommer til at omfatte tre blokke med i alt 83 boliger, heraf 11 rækkehuse.

Ifølge By & Havn, der står for udviklingen af Nordhavn, har potentielle investorer udvist stor interesse for de to øvrige byggefelter, som er til salg i første etape. Det forventes på den baggrund, at der i løbet af kort tid vil blive indgået salgsaftaler for grundene.

Pakhuse bevares
I dag er Sundmolen nærmest synonym med de fire meget store pakhuse, der er en del af havnens historie og skaber en særlig stemning i kraft af deres størrelse og arkitektonisk udtryk. Pakhusene har desuden en stor brugsmæssig værdi og anvendes i dag til mange forskellige typer erhverv.

I pakhusene ligger blandt andet en række designvirksomheder. Desuden ligger her kunsthallen Faurschou Foundation, som året rundt arrangerer kunstudstillinger.

De fire pakhuse med deres særlige miljø bevares og suppleres i fremtiden af en række nye bebyggelser i 3-6 etagers højde, der i udtryk og størrelse kommer til at stå i kontrast til pakhusene. Desuden giver lokalplanen mulighed for, at der kan bygges tilbygninger oven på de nordlige pakhuse, som vil give helt nye muligheder for at skabe unikke boliger og erhvervslokaler. Tilbygningerne skal stå i kontrast til pakhusenes udtryk.

Nordhavnens grønne kvarter
Visionen for Sundmolen er at skabe et grønt kvarter med en stor variation af oplevelser. Pakhusene og de nye bebyggelser mødes omkring et sammenhængende forløb af grønne rum, kaldet ”Haverne”, der løber midt igennem Sundmolen. Haverne er sundmolens fælles grønne arealer – et langstrakt fælles gårdrum – hvor medarbejdere og de kommende beboere kan mødes i det fri.

Midt på Sundmolen etableres en ny kanal, der binder Kronløbsbassinet sammen med Orientbassinet og skaber et nyt intimt kanalrum, som krydses af tre broer. Tre små pladser samt nye brygger langs Sundkaj på Sundmolens sydside skaber attraktive steder at opholde sig ved vandet.

Der er afsat plads til to daginstitutioner på Sundmolen. Det ligger i byudviklingsaftalen mellem By & Havn og Københavns Kommune, at der udbydes et antal byggefelter inden for hele Sundmolen og Levantkaj Vest til almene boliger, så der til sammen i området opføres minimum 20 procent almene boliger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125