23948sdkhjf

Randi trækker arbejdspladser hjem

Efter fire år i Tjekkiet er logistik og lager tilbage på dansk jord.
Dørgrebsproducenten Randi fra Randers har efter fire år under andet navn, amerikanske ejere og logistiske udfordringer i Tjekkiet valgt at bringe logistikfunktionen tilbage til byen, hvor virksomheden har holdt til fra grundlæggelsen i 1878.

Med nye tyske ejere, og med det originale navn tilbage som brand, er virksomheden efter et års forberedelse parat til at indtage sin position i markedet.

- Vi har gjort en del erfaringer ved at være i Tjekkiet og har kunnet konkludere, at vi for at kunne opfylde vores kunders behov skal have lager og logistik i Danmark. Det er en frisk start og helt sikkert det første skridt i den rigtige retning for os, fortæller administrerende direktør Torben Jensen.

Flytning gik ud over serviceniveauet
Da Randis daværende amerikanske ejer i 2010 valgte at rykke virksomhedens produktion til Tjekkiet, var det for at samle produktionen fra forskellige datterselskaber i et enkelt firma under navnet ”Ingersoll Rand Security Technologies”.

Der var åbenlyse fordele ved en større produktion, men også en del ulemper. Hvor Randi før kunne levere dag-til-dag, opstod der nu logistiske problemer:

- Leveringstiden blev et problem for os, og vi kunne ikke opretholde det serviceniveau, som markedet var vant til. Det var frustrerende både for kunderne og for os i administrationen, at vi ikke kunne gøre mere for at forbedre situationen, fortæller marketingkoordinator Annette Overgaard.

Et positivt ejerskifte
Randi kom på tyske hænder, da Ingersoll Rand Security Technologies i april sidste år solgte den danske virksomhed til Eco Schulte GmbH & Co. KG. Ifølge Torben Jensen har det været meget positivt for Randi. Virksomheden har fået opfyldt et stort ønske om at vende tilbage til Randers, og samtidig optræder Randi nu igen under eget navn og brand.

- Under amerikansk ledelse var vi blot en lille brik i en milliardindustri. Eco Schulte opkøbte os, fordi de gerne ville have en indgangsvinkel til det skandinaviske marked, og fordi de ser en værdi i vores brand og vores produkter. Det kan vi mærke i hverdagen, hvor vi virkelig føler os som en del af familien og nyder stor tillid, fortæller Randi-direktøren.

Det nye setup under ny ejer har også skabt nye muligheder på eksportmarkederne. Hvor Randi før var ’bundet’ af Ingersoll Rand-koncernens politikker og strategier, har man nu frie hænder til at bearbejde eksportmarkederne.

- Det forventer vi os meget af. Vi har langt større handlefrihed og selvstændighed end tidligere, og med produkterne fra Eco Schulte oven i vores eget produktprogram har vi et stærkt udgangspunkt, mener Torben Jensen.

Randi producerer dørgreb, bygningsbeslag og sanitetsudstyr og samarbejder med førende arkitektfirmaer som C.F. Møller og Friis & Moltke. Virksomhedens nye situation har skabt syv nye arbejdsplader hos Randi samt et ukendt antal arbejdspladser hos de lokale virksomheder, som arbejder med montage af Randis produkter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094