23948sdkhjf

BNS-direktør: Sigter efter 4 procent

B. Nygaard Sørensen er tilbage på vækstsporet efter et stort underskud i det seneste regnskab.

Direktør forudser mangel på arbejdskraft


Det går stærkt i entreprenørbranchen i øjeblikket, men om få år kan væksten blive hæmmet af, at virksomhederne kommer til at mangle kvalificeret arbejdskraft.

Det mener Mikkel Baastrup, der er adm. direktør i B. Nygaard Sørensen A/S.

- Vi har travlt, og det tror jeg, at vi alle sammen har. Det er min klare opfattelse, at vores underleverandører også har nok at lave, ligesom de for eksempel også har det i anlægsbranchen. Så den store udfordring er, at vi snart kommer til at mangle folk, siger han.

Forudsigelsen falder i tråd med den arbejdsmarkedsanalyse, som Dansk Byggeri præsenterede i slutningen af april. Her var en af konklusionerne, at bygge- og anlægsbranchen vil være i underskud af både faglærte håndværkere og arbejdskraft med en videregående uddannelse fra 2018. Og i 2025 vil manglen på uddannet arbejdskraft være på 16.500 medarbejdere.
Fire dårlige sager og forkerte beregninger smadrede 2013/14 for B. Nygaard Sørensen A/S, som kom ud af regnskabsåret med et underskud på 24,5 mio. kr. før skat.

Læs også: Byggesag koster BNS 18 millioner

Men nu er entreprenørvirksomheden tilbage på rette spor, siger adm. direktør Mikkel Baastrup, som derfor godt tør love sorte tal på bundlinjen godt to tredjedele inde i det nye regnskabsår. Og direkte adspurgt løfter han også lidt af sløret for, hvad BNS optimalt set skal tjene på driften.

- Vi sigter efter at ligge på omkring 4 procent. Det er der, vi ligger nu. Og så må vi se, hvordan det kommer til at gå. Det er aldrig til at vide i den her branche. Men vi er nødt til at insistere på, at vi skal tjene penge på opgaverne, siger Mikkel Baastrup til Building Supply.

Husk at tjene penge
Han blev formelt fastansat som adm. direktør i BNS den 1. marts i år efter at have været konstitueret i rollen siden september sidste år. Det skete, da forgængeren Lars H. Nielsen skiftede til en stilling som produktionschef hos Daurehøj Erhvervsbyg A/S.

Siden da har det altså handlet om at rette op på det sidste regnskabs store underskud, hvilket er sket med et øget fokus på risikohåndtering og selektering af opgaver.

- Man har i branchen lært, at man ikke bare skal tage opgaver ind og blive ved. Man skal også huske at tjene penge. Det er blevet mere accepteret, for det giver også en tryghed for bygherren. Så ved han jo, at vi også er der næste år, siger Mikkel Baastrup om den proces, som BNS altså ikke er ene om at gennemgå.

Læs brancheanalysen: Entreprenørerne er kommet i gang med et brag

I det hele taget er der nok at se til for entreprenørerne, som lige nu oplever det højeste aktivitetsniveau i fem år. Således også hos BNS, som i 2013/14 omsatte for cirka 35 procent mere, end det var tilfældet for en håndfuld år siden.

- 90 procent af vores omsætning kommer fra offentligt støttet byggeri, men på det seneste er flere af de private bygherrer også begyndt at spørge ind til os. Det ser jeg som et klart tegn på, at der mangler virksomheder til at løse opgaverne, pointerer Mikkel Baastrup.

Artiklen er en del af temaet Topchef i tale.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111