23948sdkhjf

Dansk Byggeri maner til orden i egne rækker

Udenlandske virksomheder i Danmark skal følge danske regler. Det skriver Dansk Byggeri nu i brev til udenlandske virksomheder.
Sagen om den polske virksomhed GalMet, der ved en polsk domstol har fået tilsidesat en afgørelse fra det danske fagretlige system, har givet anledning til meget debat i Danmark og mange overvejelser over, hvad der kan gøres for at værne om den danske model.

- Det ser ikke ud til, at juraen kan hjælpe os her og nu. Det vil i givet fald tage lang tid, og derfor er vi nødt til at gå andre veje, siger direktør Børge Elgaard, Dansk Byggeri.

Dansk Byggeri har derfor henvendt sig til alle udenlandske medlemsvirksomheder, i alt ca. 70, og understreget hvilke regler, der gælder i Danmark i kraft af det danske overenskomstsystem.

Herudover beder Dansk Byggeri virksomhederne skrive under på en erklæring om, at de er indforstået med ikke på nogen måde, herunder ved eventuel retssag anlagt i udlandet, at anfægte eller søge danske fagretlige eller arbejdsretlige afgørelser omgjort.

- Vi tror naturligvis på, at alle de udenlandske medlemsvirksomheder er indstillet på at følge spillereglerne, for hvorfor skulle de ellers have meldt sig ind i Dansk Byggeri, spørger direktør i Dansk Byggeri, Børge Elgaard, og tilføjer:

- Vi skal huske, at når vi optager udenlandske virksomheder, skyldes det, at vi tror på, at det er bedre at have dem med i en erhvervs- og arbejdsgiverforening, så vi kan råde og vejlede dem, end at de står udenfor, og dermed er helt uden for regelsystemet. Men på den anden side skal det have en konsekvens, hvis man ikke følger spillereglerne – derfor udsender vi nu brevet, slutter Børge Elgaard.

I den konkrete sag om GalMet valgte Dansk Byggeri at ekskludere virksomheden, fordi den ikke fulgte de fagretslige regler.

Kilde: Dansk Byggeri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.687